Az arannyal és a részvényekkel összehasonlítva a bitcoin tartja az értékét

-

Három hete, mikor a globális árupiacok esésnek indultak, a bitcoin árfolyama több, mint 40%-kal csökkent mindössze pár nap alatt.
Ennek a köszönhetően a kritikusok igazolva látták a véleményüket, amely szerint egy válságban a vezető kriptopénz sem képes megőrizni az értékét.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az elemzők viszont erre válaszul rámutattak, a jelenlegi adatok alapján a BTC inkább biztos menedéknek tekinthető, mint az arany vagy a részvények.

Esés után hegymenet

Willy Woo, az ismert elemző készített egy grafikont, amelyen az S&P500-as index, az arany és a bitcoin elmúlt 5 évének teljesítményét vizsgálta.
Jól ismert tény, hogy ebben az időszakban a BTC lenyűgöző áremelkedést ért el, ezzel összehasonlítva pedig kitűnik, hogy az esés közel sem akkora jelentőségű.


A kritikusoknak abban igazuk van, hogy a legtöbb mostanában eszközölt bitcoin-befektetés nem nyereséges. Ettől viszont még tény marad, hogy az elmúlt években tett folyamatos, kisebb összegű befektetés okos döntésnek bizonyult.
Azt is hozzá kell tenni, hogy az arany és a részvények esése mellett, a bitcoin esése nem számít sokkal fájdalmasabbnak. Az USA részvénypiaca mostanra visszatért a 2015-ös szintekre, így nézve a BTC még inkább értékesnek számít.
Sylvain Saurel egy Medium-bejegyzésben írt erről, összehasonlítva a bitcoint, a részvényeket és az aranyat az elmúlt 12 hónapban. Ez alapján szintén kimondhatjuk, a bitcoin tekinthető a legjobb befektetési formának.
A részvénypiac, amelyet a Dow Jones és az S&P500 fémjelez, értékének sokkal nagyobb részét veszítette el. Az arany, a hagyományos menekülőeszköz 25%-ot emelkedett.
A bitcoin viszont 35%-os pluszban van az 1 évvel ezelőtti árához képest, és úgy tűnik, komolyabb áttörés is készülődhet nála.

A kriptók kockázatosak, de technikailag stabilnak tekinthetők

A kritikusok legfőbb érve, hogy a bitcoin mögött nincs semmilyen kézzel fogható fedezet, és az értékét mindössze a befektetők fizetési hajlandóságának köszönheti.
Ez az állítás igaz, de csak akkor, ha nem vesszük figyelembe a használati értéket. A blokklánc felépítése lehetővé teszi, hogy értéket, pénzt küldünk a világon bárhová, központi szereplő vagy közvetítő nélkül. A kriptográfia miatt biztonságban is vannak a javak.
Ez az a felhasználási mód, amelyet egyelőre még egyetlen hagyományos pénzügyi eszköz sem képes biztosítani.
Egyszerűen megfogalmazva, a bitcoin és a kriptopénzek létrehoztak egy új eszközosztályt, amely egyre növekvő valódi igényeket elégít ki.
Még a legnagyobb kritikusok is elismerik, hogy a blokklánc-technológia működik, és biztosíthatja, hogy a világ biztonságosabb és hatékonyabb hely legyen.
Így hát nem meglepő, hogy a bitcoin-befektetés bizony nyereséget hozhat. Azt is okkal mondhatjuk, hogy a blokklánc-technológia terjedésével a kriptoszférába még több érték fog érkezni.

Olvastad már? A feleződés után a 70 000 dollárt is elérheti a bitcoin értéke?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!