A feleződés után a 70 000 dollárt is elérheti a bitcoin értéke?

-

Az éppen zajlói gazdasági válság előtt több elemző is azt jósolta, hogy a 2020-as év nagyon kedvezhet a bitcoin számára.
A legtöbben arra számítottak, hogy a vezető kriptopénz értéke jelentősen megugorhat a májusi blokkjutalom feleződés után. A legújabb adatok szerint ezek a jóslatok még mindig bejöhetnek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az adatok és a közvélemény továbbra is jelentős áremelkedést sejtet

PlanB, a twitteres elemző továbbra is kiáll jóslata mellett, miszerint a bitcoin stock-to-flow mutatója hatalmas áremelkedéseket eredményez majd a feleződés után.
A mutató értékét egy adott eszköz elérhető készlete és kitermelésének aránya adja meg, és gyakran alkalmazzák olyan kötött készletű értékek megbecsülésére, mint a nemesfémek.
PlanB szerint:

 „Lehet, hogy egy 70 000 dolláros becslés hajmeresztőnek tűnik, de tökéletesen egybeesik a vezető kriptopénz korábbi áremelkedéseivel. Így kétség sem fér hozzá, hogy létezik az a tőke és közvélemény, amely ilyen szintre dobhatja a bitcoin árfolyamát.”


A kormányok legújabb intézkedései a recesszió megfékezésére még vonzóbbá tehetik a bitcoint és a kriptopénzeket.
A HackerNoonon megjelent cikk szerint a bankok és egyéb pénzügyi intézmények hatalmas segélycsomagokat kaphatnak, pont úgy, mint 2008-ban.
Azonban 2008-cal szemben az emberek most a kriptopénzekbe rakhatják vagyonukat, amely jelentősen megdobhatja az árfolyamokat.

Mark Helfman, a cikk szerzője szerint:

 „Ne becsüljük alá egy ilyen pénzügyi válság erejét, amely arra késztetheti az embereket, hogy beszálljanak a kriptopénzekbe és a kriptoalapú szolgáltatásokba, termékekbe és folyamatokba. Az emberek annyira feldühödhetnek, hogy olyan „kiutat” kereshetnek, amely bankoktól, kormányoktól és cégektől mentes.

Fontos elmondani, hogy a bitcoin a központi bankok körül kialakult frusztrációból született, és abból, hogy az amerikai kormány milyen szívesen segítette ki a korrupt pénzügyi intézményeket.
Logikus tehát, hogy ennek megismétlődése még több befektetőt terelhet a kriptopénzek felé.

Exponenciális növekedést hozhat a kriptopénzek elterjedése

A piaci aktivitás mellett gyorsan fejlődik a bitcoin és a többi kriptopénz. Több ipari szektorban is valós érdeklődést mutatnak a blokklánc technológiája iránt.
A fiat továbbra is hasznos lehet a vásárlásokhoz, de a világ egyre jobban a kriptopénzek felé kacsingat a pénzügyi tranzakciók tekintetében.
A valós felhasználások ilyen szintű elterjedése kulcsfontosságú lehet a bitcoin sikeréhez. Más szóval a központi bankok által kiadott fiatnak egy új vetélytársa akadt, melynek egyértelmű előnyei vannak.
Ebben a kontextusban nagyon is elképzelhetővé válhatnak az ilyen meredek becslések a bitcoin árfolyamára.

Olvastad már? A jövedelmező Bitcoin-bányász rigek összeállítása

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!