Egekben a kriptopénzek iránti globális kereslet

-

Tekintettel arra, hogy a bitcoin márciusban értékének csaknem felét elveszítette, könnyen mondhatnánk, hogy a kriptopiac iránti érdeklődés alacsony, és mindez észszerű is lenne egy több milliárd dollárét érő eszköz esetében.
Érdekes módon azonban az adatok azt mutatják, hogy a bitcoin és más kriptopénzek utáni kereslet valójában növekedett.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Magaslatokban az érdeklődés

A Yassine Elmandjra – az ARK Invest techbefektető és -kutató cég kriptoeszköz-elemzője – által megosztott adatok szerint a „Bitcoin” kulcsszó iránt való „relatív Google-keresési érdeklődés” eddigi rekordjához közelít (amit a 2017-2018-as lufi idején ért el) számos feltörekvő piacon, így Peruban, Guatemalában, Zambiában, Uruguayban, Kenyában, Nigériában s Burkina Fasóban.
Ami érdekes, hogy a vezető kriptopénz iránt tanúsított érdeklődésben történt erőteljes kiugrás az elmúlt 1-2 hétben vált nyilvánvalóvá.
Elmandjra grafikonja ellensúlyozza azokat az érzelmeket, melyek szerint a márciusi összeomlás elrettentette volna a befektetőket.


Úgy néz ki, hogy a bitcoin és a kriptó iránti növekvő kereslet a világ többi részére is kiterjed.
Qiao Wang, egy volt intézményi befektető arra lett figyelmes, hogy a Coinbase Pro BTC-t illető order bookjában 6-szor több volt a vásárlási kérelem, mint az eladási (+/- 6000 dollár mindkét oldalon).
Fény derült ezen felül arra is, hogy a stabilkoinokat kibocsátók több százmillió dollár értékben vásárolnak kriptopénzeket az utóbbi hetekben.

Mi okozhatja ezt a trendet?

Sajnos erre a kérdésre senkinek sincs konkrét válasza.
Számos olyan tényező létezik azonban, amelyek látszólag elősegíthetik, hogy a bitcoinba és összességében a teljes eszközosztályba történő befektetések megnövekedtek:

  • A jegybankok úgy nyomtatják a pénzt, mintha nem lenne holnap: Hogy megakadályozzák a társadalmi elégedetlenséget és a koronavírus-járvány okozta gazdasági recessziót, a jegybankok és a kormányok vészhelyzeti csomagokat hoznak létre, ingyen pénzt osztogatnak, kamatokat vágnak, költekezésre buzdítanak, és billió dollárnyi likviditást fecskendeznek a kötvénypiacokba, hogy fenntartsák a gazdaság működését.
  • Közeledik a Bitcoin blokkjutalmának feleződése: Nem sokkal több, mint egy hónapon belül a naponta bányászott bitcoinok száma a felére csökken az úgynevezett „feleződés”-nek köszönhetően. Ezzel a kriptopénz jóval ritkábbá válik, mint az arany vagy a fiat, ha figyelembe vesszük ez utóbbiak évenkénti 2 százalékos inflációs rátáját, és az arany készletének évenként 2 százalékkal való növekedését.

Anthony Pompliano, aMorgan Creek Digital társalapítója ezt a két tényezőt „rakéta-hajtóanyagként” jellemezte a bitcoin árfolyamára nézve.
Ilyen fundamentumokkal és narratívákkal körülvéve tehát a kriptobefektetések egyre növekednek potenciáljukban és népszerűségükben – észszerű tehát, hogy ezzel párhuzamosan a teljes kriptoeszközosztály is növekedésnek indult.

Olvastad már? Magyarázat nélkül tiltott a Western Union – még jó, hogy ott a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!