Egekben a kriptopénzek iránti globális kereslet

-

Tekintettel arra, hogy a bitcoin márciusban értékének csaknem felét elveszítette, könnyen mondhatnánk, hogy a kriptopiac iránti érdeklődés alacsony, és mindez észszerű is lenne egy több milliárd dollárét érő eszköz esetében.
Érdekes módon azonban az adatok azt mutatják, hogy a bitcoin és más kriptopénzek utáni kereslet valójában növekedett.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Magaslatokban az érdeklődés

A Yassine Elmandjra – az ARK Invest techbefektető és -kutató cég kriptoeszköz-elemzője – által megosztott adatok szerint a „Bitcoin” kulcsszó iránt való „relatív Google-keresési érdeklődés” eddigi rekordjához közelít (amit a 2017-2018-as lufi idején ért el) számos feltörekvő piacon, így Peruban, Guatemalában, Zambiában, Uruguayban, Kenyában, Nigériában s Burkina Fasóban.
Ami érdekes, hogy a vezető kriptopénz iránt tanúsított érdeklődésben történt erőteljes kiugrás az elmúlt 1-2 hétben vált nyilvánvalóvá.
Elmandjra grafikonja ellensúlyozza azokat az érzelmeket, melyek szerint a márciusi összeomlás elrettentette volna a befektetőket.


Úgy néz ki, hogy a bitcoin és a kriptó iránti növekvő kereslet a világ többi részére is kiterjed.
Qiao Wang, egy volt intézményi befektető arra lett figyelmes, hogy a Coinbase Pro BTC-t illető order bookjában 6-szor több volt a vásárlási kérelem, mint az eladási (+/- 6000 dollár mindkét oldalon).
Fény derült ezen felül arra is, hogy a stabilkoinokat kibocsátók több százmillió dollár értékben vásárolnak kriptopénzeket az utóbbi hetekben.

Mi okozhatja ezt a trendet?

Sajnos erre a kérdésre senkinek sincs konkrét válasza.
Számos olyan tényező létezik azonban, amelyek látszólag elősegíthetik, hogy a bitcoinba és összességében a teljes eszközosztályba történő befektetések megnövekedtek:

  • A jegybankok úgy nyomtatják a pénzt, mintha nem lenne holnap: Hogy megakadályozzák a társadalmi elégedetlenséget és a koronavírus-járvány okozta gazdasági recessziót, a jegybankok és a kormányok vészhelyzeti csomagokat hoznak létre, ingyen pénzt osztogatnak, kamatokat vágnak, költekezésre buzdítanak, és billió dollárnyi likviditást fecskendeznek a kötvénypiacokba, hogy fenntartsák a gazdaság működését.
  • Közeledik a Bitcoin blokkjutalmának feleződése: Nem sokkal több, mint egy hónapon belül a naponta bányászott bitcoinok száma a felére csökken az úgynevezett „feleződés”-nek köszönhetően. Ezzel a kriptopénz jóval ritkábbá válik, mint az arany vagy a fiat, ha figyelembe vesszük ez utóbbiak évenkénti 2 százalékos inflációs rátáját, és az arany készletének évenként 2 százalékkal való növekedését.

Anthony Pompliano, aMorgan Creek Digital társalapítója ezt a két tényezőt „rakéta-hajtóanyagként” jellemezte a bitcoin árfolyamára nézve.
Ilyen fundamentumokkal és narratívákkal körülvéve tehát a kriptobefektetések egyre növekednek potenciáljukban és népszerűségükben – észszerű tehát, hogy ezzel párhuzamosan a teljes kriptoeszközosztály is növekedésnek indult.

Olvastad már? Magyarázat nélkül tiltott a Western Union – még jó, hogy ott a bitcoin

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!