Egy üzlettulajdonos Youtube-videóban taglalja, hogy a Western Union magyarázat nélkül egész életére letiltotta Közép-Afrikában folytatott tevékenységei miatt. A bitcoin megoldást jelent minderre.

A letiltás magyarázat nélkül érkezett

A videóban Ben Taylor, a.k.a. Pleasan Green egy afrikai fényképüzlet létrehozásáról beszélt, amelynek tevékenysége a jótékonyságot is magában foglalta.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azt állítja, hogy már 3 éve a Western Union szolgáltatásait használja a libériai ügyleteire, eddig probléma nélkül.

Miután azonban a kontinens egy más országba szeretett volna pénzt utalni, a cég először blokkolta a tranzakciót, majd arról tájékoztatta az ügyfelet, hogy életre szóló letiltásban részesült.

Taylor megjegyezte, sokat tett azért, hogy a pénzkezelő vállalatnak bebizonyítsa, miszerint nem csaló, és nincs is dolga semmiféle scammerekkel.

Ezen felül kifejtették, miért nem engedélyezik számára, hogy tovább használhassa a szolgáltatásokat.

A szerző szerint:

„Nem akartam volna megcsinálni ezt a videót, de meg kell magyaráznom az embereimnek, miért fog tönkremenni a vállalkozásunk, és miért nem fogom tudni őket tovább alkalmazni vagy segíteni nekik. Úgyhogy most olyan megoldásokat keresek, mint a bitcoin és a mobilpénz, hogy a dolgok tovább futhassanak.”

Egy hetekkel ezelőtt közzétett másik videóban Taylor arról beszél, hogyan kezdődött a megpróbáltatás.

Elárulta, miszerint megpróbált pénzt küldeni egy afrikai nőnek, aki kiadott egy könyvet, hogy pénzt gyűjtsön egy szükséges műtéthez. Ebben a videóban bemutatja azokat a próbálkozásait is, amelyek arra irányultak, hogy megtudja, miért történt pontosan az, ami történt.

Szintén rámutatott egy másik, hasonlóan frusztráló tapasztalatra a MoneyGrammel.

A Bitcoin a válasz

A magas díjak és összetett üzleti eljárások mindig is fémjelei voltak a pénzutaló szolgáltatásoknak.

A fejlődő országok lakosai érintettek a leginkább ezekben a kérdésekben, mivel gyakran kell vállalatokra támaszkodniuk pénzügyi szolgáltatások eléréséhez.

Éppen ez az oka annak, hogy a bitcoin és más kriptopénzek egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek ezekben a régiókban.

A blokklánc architektúrája lehetővé teszi a bitcoin gyors utalását, anélkül hogy olyan bonyolult eljárásokra lenne szükség, mint amilyet a Western Union is alkalmaz.

A Bitcoin decentralizált volta bárki számára elérhető, és senki számára sem tiltható le vagy akadályozható a használata. És ami a legfontosabb és mindebből következik: a bitcoin utalási díja a „hivatalos” eljárásoknak a töredéke.

Az előnyökből kifolyólag, csak idő kérdése, hogy a bitcoinhoz hasonló blokkláncalapú eszközök mikor fognak tömegesen elterjedni.

A Western Union használói pedig jobb ha tudatosítják: bármikor letilthatják őket, ezért jobb, ha megismerkednek az alternatív megoldásokkal – már csak a biztonság kedvéért is.

Olvastad már? Jó hír: bitcoin hamarosan átlépheti 200 napos mozgóátlagát

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek!