Jó hír: bitcoin hamarosan átlépheti 200 napos mozgóátlagát

-

Az utóbbi néhány nap pozitívnak bizonyult a Bitcoin számára, hiszen a zászlóshajó kriptopénz folytatja a múlt hónapban bekövetkezett korrekcióból történő felépülését.

Se szeri se száma azoknak az elemzéseknek, amelyek szerint további áremelkedés várható, egyetlen kritikus adatpont szerint azonban nagyon pozitívak a kilátások.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Jelentős küszöb előtt a bitcoin

A Pierre nevű Twitter-felhasználó megfigyelte, hogy a bitcoinárfolyam hamarosan átlépi a 4 óránként vett 200 napos mozgóátlagát.

Bár az esemény túlságosan technikainak tűnhet, mégis kritikusnak számít, ha jobban meg szeretnénk érteni a Bitcoin piacának erősségét – tweetelte Pierre.

Ilyen történésnek legutóbb január 5-én lehettünk tanúi, az érték pedig ezután 27 százalékkal növekedett.

Visszaemlékezésképp: ez akkor történt, amikor hónapok óta először értük el a 10 000 dollárt. A vonal átlépése tehát egy újabb olyan indikátor, amely a hosszú távú befektetőknek igencsak kedvez.

Ugyanez a jelenség történt meg évekkel ezelőtt is. A bitcoin jelentős növekedését például – amely múlt év áprilisában kezdődött – szintén a 4 óránként vett 200 napos mozgóátlag áttörése előzte meg.

Ezen felül a mozgóátlag többféle előrejelzésben való felhasználása is szilárdan állítja, hogy növekedésekre kell számítanunk.

És képes is lesz a bitcoin egy bizonyos szint felett maradni?

A bitcoin tegnap először törte át a hétezer dollárt a márciusi összeomlás óta, ezt azonban egy gyors korrekció rögtön meg is törte. Most, hogy az árfolyam ismét lassú növekedésnek indult, a kriptopénzek szószólói optimistán tekintenek a jövőbe.

Érdemes megjegyezni, hogy bár egy újabb jelentős korrekció valószínűtlennek tűnik, az árvolatilitás továbbra is biztos. A kriptopiac folytathatja a felépülést, miközben a globális gazdaság épp süllyedőben van.

A legtöbb szakértő szerint egy olyan recesszió előtt állunk ugyanis, amely hónapokig, sőt: akár évekig is eltarthat. Hogy egy ilyen forgatókönyv milyen hatással lenne a Bitcoinra, továbbra is bizonytalan.

A munkanélküliség növekedése viszont biztos problémát okoz majd a blokkláncszférában is, hiszen ha valaki bitcoint szeretne vásárolni, általában szüksége van egy rendszeres bevételi forrásra.

Most úgy tűnik, hogy a bitcoinértékesítések száma lecsökkent, egy ilyen hullám azonban újra megtörténhet, ahogy a munkaleállások folytatódnak.

Jó hír azonban, hogy egy sor olyan tényező van jelen most egyszerre, amelyek egy egészséges piaci felépülést jeleznek elő.

Nagyban hozzájárul mindehhez a Bitcoin küszöbön álló blokkjutalom-feleződése, amely az elvárások szerint nagy árfolyamugrásban nyilvánulhat meg.

És szintén: a fiat valuták fokozatos elértéktelenítése arra késztetheti a befektetőket, hogy ők is beszálljanak a kriptóba. Valójában, az összes további kérdés ellenére az év ezen időszakában általában az árak emelkedése tapasztalható.

Olvastad már? A CoinMarketCap nyílt levélben beszélt a Binance-akvizícióról

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!