Anthony Pompliano jóslata a elkövetkező 18 hónapra

-

A globális piacok összeomlásával és egy újabb recesszió határán nehéz elképzelni, hogy megindulhat a bitcoin árfolyama, különösen mióta március közepén egyetlen nap alatt a felére csökkent az értéke.
Azonban vezető befektetők szerint tovább emelkedhet a kriptopénzek értéke – egy elemző úgy véli, akár 100 000 dollárig, amely 1380%-os emelkedést jelente a jelenlegi, 6750 dolláros szintről.
Elmondta, hogy miért hiszi, hogy a bitcoin értéke ekkorát növekedhet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

100 000 dollárig emelkedhet a bitcoin?

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital Assets kriptovagyonalap társalapítója a Kitco híroldalnak adott interjút.
Pompliano szerint a hirtelen árfolyamcsökkenés ellenére a bitcoin értéke továbbra is „több száz százalékot emelkedhet” 100 000 dollárig az elkövetkezendő évek során.
A pontos jóslat 100 000 dollár 2021 decemberéig, tehát csupán 18 hónap múlva.
Három különböző magyarázata van erre a jóslatra:

  1. A központi bankok hatalmas pénznyomtatásba kezdtek, hogy csökkentésék a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatását. A jegybankok a pénznyomtatás mellett mennyiségi lazítással és alacsony kamatlábakkal csökkentik a fiat pénzek értékét. Elemzők szerint a fiat értékromlásával a bitcoin ára emelkedni fog.
  2. A hamarosan bekövetkező feleződés: májusban a naponta bányászásra kerülő új bitcoinok száma a felére csökken az úgynevezett „feleződés” miatt. Ez jelentősen csökkenteni fogja a bányászokra nehezedő eladási nyomást.
  3. Nő az igény a bitcoin iránt: Ahogy a stabilkoinok iránti kereslet is erősen emelkedik, úgy az előző két ok miatt a kriptopénzek is egyre több befektetőt találnak ezekben a borús időkben.

Pompliano szerint ez a három fő tényező növelheti meg a bitcoin értékét, ugyanis egyszerre növekedik a kereslet és csökken a kínálat. Ez a két jelenség együttesen hatalmasat dobhat a kriptopénz értékén.

A matek is egyetért Pomplianóval

PlanB, egy Twitteres elemző valóban összefüggést talált a bitcoin összértéke és a feleződés között. Erről a felfedezéséről egy Medium-bejegyzésben számolt be.
A modell szerint a bitcoin értéke a feleződés után 55 000 és 100 000 dollár között lehet az újonnan kibocsátott készlet csökkenésével.
A becslés pontosan nem tudja megjósolni, hogy mikor kerül sor erre, csak annyit, hogy hosszú távon jelentősen növekedhet a bitcoin értéke.

Olvastad már? Rég elfeledett fizetési megoldás hozhat áttörést a webes azonosításban

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!