Rég elfeledett fizetési megoldás hozhat áttörést a webes azonosításban

-

A Lightning Labs publikált egy vázlatot a Lightning Service Authentication Tokenről (LSAT). Ez a megoldás átírhatja a jelenlegi online fizetési megoldásokat, mégpedig egy régóta meglévő, de eddig nem sok szerepet kapó HTTP kód segítségével.
A március 30-i blogposztjukban a technológiai vezető, Olaoluwa Osuntokun elmondta, ez a módszer automata oldal-belépést és fizetési megoldást biztosítana, kriptográfia segítségével.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ezzel pedig meghaladottá tenné a jelenlegi rendszert az online, kártyás vásárlással, a felhasználónevekkel és a jelszavakkal.

402-es hibakód

Az ismert kriptós kommentátor, Marty Bent „hatalmas áttörésnek” nevezte ezt, hozzátéve:

„Mikor az internetet, mint hálózatot megtervezték, a rendszermérnökök már akkor megálmodták, hogy legyen hozzá egy saját fizetési megoldás. Persze akkoriban nem létezett semmilyen digitális fizetési rendszer, amellyel meg is tudták volna csinálni. Éppen emiatt a HTTP 402, a „fizetés szükséges” kód a gyakorlatban sohasem került felhasználásra.

Új típusú web?

Osuntokun elmondása alapján az LSAT akár egy új típusú webet is létrehozhat, ahol a felhasználók kriptográfiával létrehozott azonosítók segítségével férhetnek hozzá az online tartalmakhoz, nem pedig a jelenleg is használatos felhasználónév és jelszó kombinációval.

„A különböző bankkártyás szolgáltatások nem jelentenek szűk keresztmetszetet a továbbiakban. Az LSAT segítségével sokkal globálisabb, mégis sokkal személyesebb, és egyben a fejlesztők számára is barátságosabb webet hozhatunk létre.”

Bent szintén egyetért ezzel a megállapítással, a hatása szerinte is nagy lehet:

„Az LSAT egy csomó, kézzel csinált dolgot automatizálhat nekünk. Közvetlenül tud kommunikálni egymással számos tárca, mobil app, böngésző és kiegészítő. Ha ezt széles körben elkezdik használni, a lehetséges előnyök és módok száma hihetetlen, mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára.”

Az LSAT mellett a Lightning Labs az Aperture kezdeményezést is elindította.
Ez egy HTTP 402 LSAT proxy, amelyet a létező webes szolgáltatásokba lehet beintegrálni, ezzel pedig képessé tenni azokat, hogy a Lightning-alapú webbel kommunikáljanak.

Olvastad már? Mindent megváltoztathat a feleződés

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!