Hat hét múlva a blokkonként létrejövő új bitcoinok száma 6,25-re fog csökkenni. A feleződés sokak szerint jelentős nyomást helyezhet az árfolyamra. Egy elemző egyéb limitált árucikkekhez hasonlítva mutatta be ennek lehetséges hatását.

Bitcoin a nemesfémekhez viszonyítva

PlanB, népszerű Twitter-felhasználó korábban egy Medium-bejegyzésben mutatta be a bitcoin stock-to-flow arányát. Ez a ráta egy termék elérhető mennyiségét veti össze az újonnan keletkezők számával.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Gyakorta használják a nemesfémek termeléséből származó jövedelmeinek megbecsülésére.

A grafikon egybeesik PlanB tavalyi árfolyambecslésével. Az elemző elmondta, hogy a stock-to-flow arány 25-ös (jelenleg 27). Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi ütem mellett 27 év kellene az összes fennmaradó bitcoin kibányászására.

A feleződéssel azonban ez a szám nagyjából megduplázódik, ugyanis a kitermelés gyorsasága a felére esik.

PlanB rámutatott, hogy az elmúlt 10 év során egyértelmű összefüggés volt a bitcoin értéke és a stock-to-flow arány között. Úgy hisz, ha ez folytatódik, akkor a bitcoin összértéke hamarosan az 1 billió dollárt is meghaladhatja, amely 55 000 dolláros árfolyamban nyilvánulna meg.

Azt mondta:

A bitcoin a világ első olyan korlátozott digitális objektuma, amely az aranyhoz és ezüsthöz hasonlóan korlátozott, de mégis át lehet adni az interneten, rádión vagy műholdakon keresztül. Statisztikailag szignifikáns összefüggés van a stock-to-flow és a piaci érték között. Annak a lehetősége, hogy mindez csupán a véletlen műve, szinte nulla.

A fejlesztések megváltoztatják a blokkláncszférát

PlanB elemzése valóban nagyon meggyőző. Megerősíti az elemzők jóslatait is, miszerint a feleződés jelentős áremelkedéssel járhat.

Azonban fontos elmondani, hogy a bitcoinon továbbra is számos munkálat zajlik. Értékének növekedéséhez jelentősen el kell terjednie, és le kell győznie vetélytársait.

A Lightning Network egyelőre nem terjedt el széles körben, de továbbra is dolgoznak rajta. A második szintű megoldások kritikusnak számítanak a bitcoin jövőjének szempontjából és a fejlesztéseknek jelentős hatása lehet a felhasználhatóságra.

A bitcoin egy sokkal nagyobb blokkláncökoszisztémán belül van. Jelenleg megkérdőjelezhetetlen az uralma, de tovább kell fejlődnie, ha vezető szerepben szeretne maradni.

Az adatok egyelőre azt mutatják, hogy továbbra is kitűnő befektetési lehetőségeket nyújthat.

Olvasatad már? 3 ok amiért a bitcoin jól jöhet ki a gazdasági válságból

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂