3 ok amiért a bitcoin jól jöhet ki a gazdasági válságból

-

A világ évtizedek óta az egyik legjelentősebb gazdasági válsággal szembesül, és egyre félőbb, hogy több éves recesszióba léphetünk.
A gazdasági válság ennek ellenére kulcsszerepet játszhat abban, hogy elterjedjen a bitcoin és a blokklánc technológiája.
Három fő oka lehet ennek…

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin továbbra is gyorsan terjed

Sokan bírálják a Fed-et amiért több billió dollárt nyomtatnak, hogy segítsék a munkanélkülivé vált embereket.
Ez szinte biztos, hogy jelentős inflációhoz fog vezetni, amely hatalmas hatással lehet az olyan, kevésbé fejlett országokra, ahol a dollárral biztosítják magukat az emberek a saját nemzeti fiat pénzük gyengesége ellen.
A dollár már évtizedek óta egy megbízható valuta az USA-n kívül is. Most veszélybe került az uralma, és részben a bitcoin és a többi kriptopénz veheti át a helyét.
Még a jelenlegi válság előtt is rohamosan terjedtek a kriptopénzek, a gyengébb dollár csak tovább gyorsíthatja ezt a folyamatot.

Egyre népszerűbb a menedék narratívája

A jelenlegi gazdasági válság bebizonyította, hogy a globális pénzügyi keretrendszer sokkal gyengébb, mint azt korábban gondoltuk.
A bitcoin már régóta fennállt mint alternatíva, mivel lehetővé teszi a vagyonok tárolását és felhasználását centralizált intézmények nélkül.
Lehet, hogy sokakat frusztrál a bitcoin értékének csökkenése az elmúlt hetek során, de a bitcointulajdonosoknak nem kell attól tartaniuk, hogy egy központi szerv lefoglalná vagy elértéktelenítené vagyonukat.
Ez a tény már önmagában elég lehet ahhoz, hogy tovább terjedjen a bitcoin azok között, akik elvesztették hitüket a pénzügyi rendszerekben.
A jelenlegi értékértől függetlenül a bitcoin ilyen szempontból egy nagyon biztonságos lehetőséget nyújt a vagyonok megőrzésére.

A blokkláncszféra konszolidálódni fog

Vannak altkoinok, amelyek valóban hasznosak, de a legtöbb nem kínál egyedi megoldásokat, így eljött a konszolidáció ideje az erősebb blokkláncok körül.
A gyenge altkoinok eltűnésével tovább növekedhet azok értéke, melyek valós lehetőségeket kínálnak a tömeges elterjedés irányába. Ez a bitcoin és vetélytársai számára is előnyök lehet.
Emellett az intézményi befektetők és nagyvállalatok is találhatnak olyan platformokat, melyeket felkarolhatnak.
Ez a folyamat fájdalmas lehet egyes magánbefektetők számára, de sokkal egészségesebb környezetet hozhat létre a blokklánc hosszú távú elterjedése érdekében.

Olvastad már? 33,8 millió dollárnyi bitcoint utaltak a Binance-re

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!