A zuhanó olajárfolyam a kriptopénzekre is veszélyt jelenthet áprilisban

-

Az  olaj árfolyama zuhanórepülésben, Kanadában már 5 dolláros mélyponton van. Szaúd-Arábia és Oroszország valószínűleg áprilisban is tovább folytatja felhalmozott készleteik masszív eladását, amellyel tovább eshetnek az olyan kockázatok piacok, mint a részvények és a kriptopénzek.
A JPMorgan szerint az olajföldekkel rendelkező független vagyoni alapok tovább növelik készpénzkészleteiket, hogy felkészüljenek a szaudi-orosz konfliktus elmélyülésére.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy újabb hatalmas eladás nagy hatással lehet az amerikai részvénypiacokra, melyek épp kezdtek helyreállni.
Ha a kriptopénzek továbbra is együtt mozognak az amerikai részvénypiacokkal, akkor ezt a piacot is veszélybe sodorhatja az olaj zuhanó értéke.
A Dow Jones helyreállása valószínűleg nem fog kitartani, így a kriptobefektetők is óvatosabban járnak el.
Márciusban a koronavírus elterjedésével az amerikai részvénypiacok értéke hatalmasat zuhant a kialakult félelem miatt.
A worldometers.info adatai alapján az USA-ban már több mint 160 000 igazolt eset van, így tömeges elbocsátások voltak olyan hatalmas cégeknél, mint a Macy’s.
A Fed 2020-ra 47 millió munkanélkülit jósol és a koronavírus negatív gazdasági hatásai további eladási nyomást helyezhet az amerikai piacokra.
A kriptopénzek az elmúlt hetekben megmutatták, hogy nem immunisak a globális gazdaság lassulására. Ha a befektetők eladják az olyan vagyoneszközeiket, mint például az arany, akkor a kriptopénzek is veszélybe kerülnek.
Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMogran stratégája elmondta:

„Értelmes, hogy a szuverén vagyoni alapok kezdik meg az eladásokat, ugyanis szeretnék elkerülni, hogy túl későn adjanak el, alacsonyabb értékeken.”

Sovereign Wealth Fund Institute becslése szerint további 75 milliárd dollárnyi részvényeladás jelentősen csökkentheti a 2 billió dolláros gazdaságélénkítő csomag hatását a részvénypiacokra.
Holger Zschaepitz, a Welt piackutatója elmondta:

„A globális részvénypiacok továbbra is megosztottak lesznek a negyedév lezárásával és a fedezeti alapok eladásai újabb árzuhanást hozhatnak. A kínai PMI mutató tovább igazolja ezt. Az amerikai és európai határidős árutőzsdéken szinte nincs változás.”

Alacsony forgalom, ellenállási szintek visszautasítása

A CME és a spot tőzsdék forgalma is azt mutatja, hogy jelenleg nincs jelentős vásárlási érdeklődés a kriptopénzek iránt.
A bitcoin értéke nem tudott 6900 fölé törni, jelentős eladási ügyletekkel szembesül 6900 és 7100 dollár között.
A 6900 dolláros szint elsőként visszautasításra került, majd a bitcoin újrapróbálta a 6600 és 6500 dolláros szinteket alacsonyabb forgalommal, amely azt jelzi, hogy a befektetők jelenleg nem érdeklődének a kriptopiacok iránt.
Több befektető is egy jobb lehetőségre vár a belépéshez és az ilyen időszakok során a kriptopiacokat további konszolidációs időszak fenyegetheti.

Olvastad már? Blokklánccal is harcolnak a hollandok a koronavírus-járvány ellen

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!