A koronavírus miatt a bitcoin mintegy 10%-ot esett, ez nem túl sok, összehasonlítva a részvénypiaci zuhanással.

Ez utóbbi arra késztette az Egyesült Államokat, hogy 6 billió frissen nyomtatott dollárt pumpáljanak a gazdaságukba.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A skew.com által közölt negyedéves adatokból származó jelentés megmutatja, hogy 2020 első negyedévének végére a BTC árfolyama mindössze 10,7%-kal csökkent, ezzel maga mögé utasítja a többi eszközosztályt.

Jelenleg a 6000 dollár körüli szinteken tartózkodik, ez pedig alig kevesebb, mint az év eleji nyitóár. A hirtelen zuhanáskor elért 3800 pedig bőven alatta van az eddigi éves csúcsnak, a 10300 USD-nek.

Az alj óta az elmúlt két hétben 75%-ot erősödött ebben a rendkívül volatilis időszakban. Néhány tőzsdén pedig a 7000 dollárt is megütötte, ezzel pedig 90%-os növekedést mutatott egy ponton.

Befektetési lehetőségként a bitcoin most egy egészen ellenálló típusnak tűnik a hagyományos piacokkal összehasonlítva. Azok még nagyobbat estek a vírus terjedésének eredményeképpen.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az egyes központi bankok intézkedései a történelemben még nem látott mértéket értek el. Egyedül az USA annyival növelte a dollárkészletét, mint amekkora összeg az 1990-es évben elért GDP-je volt.

Ahogy érkezik a második negyedév, az indikátorok bezöldültek

Historikusan mindig a második negyedév bizonyult a legjövedelmezőbbnek a bitcoin tulajdonosok számára. Az átlagos emelkedés 65%, és 2013 óta mindössze egyetlen alkalommal csökkent az ár ebben az időszakban.

Néhány indikátoron pedig már megjelentek az emelkedés jelei. A Bloomberg saját kriptopénzes indexe, a Galaxy Crypto Index három hónap óta először mutatott vételi jelzést.

Az elemzők hangulata is egyre optimistább. Tone Vays, egy ismert veterán kereskedő pont a napokban osztotta meg az előrejelzését, amely szerint már nem vár 3700-nál alacsonyabb árat.

Még korábban márciusban arra figyelmeztetett, hogy akár 2800-ig eshet az árfolyam. Ez még most is megtörténhet, viszont ha még a felezés előtt sor kerül rá, akkor nem fog túl nagy fenyegetést jelenteni.

Olvastad már? Blokklánccal is harcolnak a hollandok a koronavírus-járvány ellen

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.