Erősen kezdi a második negyedévet a BTC, 10%-kal az idei nyitóár alatt

-

A koronavírus miatt a bitcoin mintegy 10%-ot esett, ez nem túl sok, összehasonlítva a részvénypiaci zuhanással.
Ez utóbbi arra késztette az Egyesült Államokat, hogy 6 billió frissen nyomtatott dollárt pumpáljanak a gazdaságukba.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A skew.com által közölt negyedéves adatokból származó jelentés megmutatja, hogy 2020 első negyedévének végére a BTC árfolyama mindössze 10,7%-kal csökkent, ezzel maga mögé utasítja a többi eszközosztályt.
Jelenleg a 6000 dollár körüli szinteken tartózkodik, ez pedig alig kevesebb, mint az év eleji nyitóár. A hirtelen zuhanáskor elért 3800 pedig bőven alatta van az eddigi éves csúcsnak, a 10300 USD-nek.
Az alj óta az elmúlt két hétben 75%-ot erősödött ebben a rendkívül volatilis időszakban. Néhány tőzsdén pedig a 7000 dollárt is megütötte, ezzel pedig 90%-os növekedést mutatott egy ponton.

Befektetési lehetőségként a bitcoin most egy egészen ellenálló típusnak tűnik a hagyományos piacokkal összehasonlítva. Azok még nagyobbat estek a vírus terjedésének eredményeképpen.
Azt is érdemes megjegyezni, hogy az egyes központi bankok intézkedései a történelemben még nem látott mértéket értek el. Egyedül az USA annyival növelte a dollárkészletét, mint amekkora összeg az 1990-es évben elért GDP-je volt.

Ahogy érkezik a második negyedév, az indikátorok bezöldültek

Historikusan mindig a második negyedév bizonyult a legjövedelmezőbbnek a bitcoin tulajdonosok számára. Az átlagos emelkedés 65%, és 2013 óta mindössze egyetlen alkalommal csökkent az ár ebben az időszakban.

Néhány indikátoron pedig már megjelentek az emelkedés jelei. A Bloomberg saját kriptopénzes indexe, a Galaxy Crypto Index három hónap óta először mutatott vételi jelzést.
Az elemzők hangulata is egyre optimistább. Tone Vays, egy ismert veterán kereskedő pont a napokban osztotta meg az előrejelzését, amely szerint már nem vár 3700-nál alacsonyabb árat.
Még korábban márciusban arra figyelmeztetett, hogy akár 2800-ig eshet az árfolyam. Ez még most is megtörténhet, viszont ha még a felezés előtt sor kerül rá, akkor nem fog túl nagy fenyegetést jelenteni.

Olvastad már? Blokklánccal is harcolnak a hollandok a koronavírus-járvány ellen

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

A Solana egy hét alatt 10%-ot esett

A Solana (SOL) az elmúlt 24 órában 100 dollár alá csúszott, mielőtt a befektetők vásárlásai a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor 101 dollárra emelkedtek. Az ötödik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!