Blokklánccal is harcolnak a hollandok a koronavírus-járvány ellen

-

Annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjuk kezelni a pandémiás helyzetet, elengedhetetlen, hogy új megoldásokat találjunk, és felhasználjuk azokat a már meglévő rendszerekben.
A blokklánc-technológia – úgy tűnik – mindenféle irányban hasznos. Hollandia újonnan például arra használja, hogy még effektívebben vehesse fel a harcot a járvánnyal szemben.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Technológiai társaságok kezdeményezése

A holland technológiai cégek meghirdették a „Technológia a korona ellen” című kezdeményezésüket, amelynek lényege, hogy ingyenesen nyújtsanak segítséget az új koronavírus elleni harcban.
A kormány, az önkéntesek és az egészségügyi ellátást végzők mindenféle korlátozás nélkül használhatják fel a vállalatok tudását, készségeit és algoritmusait.
Ez egyik ilyen vállalat a Tymlez. Ők blokkláncplatformot kínálnak az egészségügyi termékek ökoszisztémájának lemodellezésére úgy, hogy azok megfeleljenek a kereslet és a kínálat követelményeinek.
A blokkláncot arra használják majd, hogy áttekinthetőbbé és átláthatóbbá tegyék az ellátást, valamint, hogy megakadályozzák az árakkal történő manipulálásokat. A világjárványt ugyanis a spekulánsok arra használják, hogy csaló praktikákkal minél jobban meggazdagodhassanak.
A kezdeményezésben jelenleg résztvevő 10 vállalat természetesen más-más területeken nyújt segítséget.
A Cybersprint például biztonsági szolgáltatásokat kínál a kórházaknak, míg a Traxion ingyenes, online rendszert üzemeltet majd az önkéntesek irányítására.
A Compumatica IT-cég arra szánta el magát, hogy a kulcsfontosságú ágazatokban otthonról dolgozók internet-hozzáférését teszi még gyorsabbá és megbízhatóbbá.

Politikusok véleményei

A holland kormány és a technológiai cégek együttműködését Jan Middendorp és Chris van Dam, a holland parlament politikusai is kommentálták:

„Otthon maradunk, hogy biztonságban tudhassuk egymást. A technológia segít nekünk abban, hogy ezt a biztonságot betartsuk. Éppen ezért ilyen kivételes időkben sokkal fontosabb, mint bármikor korábban, hogy a kormány együttműködjön a technológiai vállalatokkal.”

A holland Vöröskereszt bitcoinadományokat is elfogad

A holland Vöröskereszt weboldalán keresztül a segíteni akarók bitcoin formájában is támogathatják a szervezet működését. Akárcsak Olaszországban, ahol már 20 000 dollárt gyűjtöttek így össze egészségügyi segédeszközök vásárlására.
És ha már adománygyűjtés, ne feledkezzünk meg a magyar vonatkozású CoinCash, a MrCoin és az INLOCK közösségi adománygyűjtő platformjáról sem, amelyen keresztül már több mint 4 millió forintot juttattak el 4 kórház alapítványának a számlájára.
Szerintetek az ilyen kezdeményezéseknek lehet jelentős hatásuk a pandémia elleni harcban? Milyen lehetőségeket láttok abban, hogy ennek a révén esetleg a blokklánc-technológia is bebizonyítsa, mennyire tud hasznos lenni egy-egy ilyen szituációban? Várjuk véleményeiteket!

Olvastad már? 5 ok a bitcoin birtoklása mellett

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!