Megmenekültek az Ethereum-bányászok: frissített a Bitmain

-

Az etherbányászoknak nem kell többé aggódniuk az Antminer E3 készülékek elavulása miatt, mivel a Bitmain sikereresen frissítette a gépek firmware-ét.

Majdnem használhatatlanná váltak az Antimner E3 bányászgépek

A pekingi főhadiszállású Bitmain hétfőn bejelentette, hogy frissítették az Antminer E3 gépek firmwarét. Ennek köszönhetően a bányászok tovább használhatják a gépeket az elavulás veszélye nélkül.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitmain a múlt hónapban megjelent cikkekre reagált, melyek szerint az Ethereum és az Ethereum Classic bányászására fejlesztett gépek a következő hónap során elavulttá válnak.
A vádakat 2Minders bányászközösség által közzétett adatok hashráta-becsléseire alapozták. A bányászok aggódni kezdtek amiatt, hogy a hashráta csökkentésével a berendezések áprilisra elavulhatnak.
A 2Minders február végén közölte a „kiábrándító” adatokat. A bányászok szerint az Antminer E3 már nem tudott ETC-t bányászni.
A Bitmain a következőképpen felelt erre:

„Sajnáljuk a kellemetlenségeket, melyeket a technikai osztályunk is megerősített. Az E3 miner egy 4 GB-os videokártya. Az E3 az ETH algoritmusához köthető, és DDR-kapacitása már majdnem betelt, így az E3 nem lesz képes tovább bányászni. Ez azt jelenti, hogy az E3 csak 2020 januárig lesz képes bányászni.”

A Bitmain frissítése októberig kitolta az E3 életidejét

A Bitmain kevesebb mint 3 hét alatt orvosolta a problémát, és frissítette a bányászgép firmware-ét. A frissítésnek köszönhetően a bányászok április után is használhatják az E3 gépeket, de pontosan nem tudni, hogy meddig.
A cég szerint 11 400 000 blokkmagasságig működhetnek az E3-gépek, így nagyjából 2020 októberéig.
Az új frissítés kijavította a növekvő DAG-fájl méretét, amely korlátozta az ETH vagy ETC bányászását. Ezt DDR-memória segítségével oldották meg, így több tárhelyet biztosítanak a DAG-fájlok feldolgozására.

Olvastad már? 45 000 dollárnyi bitcoint loptak el egy hamis QR-kód generátor hálózattal

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!