45 000 dollárnyi bitcoint loptak el egy hamis QR-kód generátor hálózattal

-

Csupán egyetlen hónap alatt több mint 40 000 dollárnyi bitcoint loptak el egy hamis QR-kód generátorokból álló hálózattal.

Az elmúlt hetekben legalább 9 hamis QR-kód generátort azonosítottak be. Harry Denley, biztonsági kutató számolt be elsőként két domainról, melyek hamis QR-kód alkalmazásokat közöltek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Denley később hét további domaint talált azonos intefésszel, amely azt sugallja, hogy ugyanaz a fejlesztő állhat mögöttük.

Több mint 7 bitcoint loptak el a hamis QR-kódokkal

A kártékony programok azt ígérték, hogy QR-kóddá alakítják a felhasználó bitcoincímét, ezzel csökkentve az esetleges félreütésekkel járó kockázatot. A legtöbb népszerű block explorer és mobil tárca is kínál ilyen szolgáltatást.
Azonban a kártékony alkalmazások mindig egy azonos címet jelenítettek meg a valós helyett, ezzel az áldozatok vagyona átkerült a fejlesztő tárcájára.
A QR-kód generátorok öt különböző tárcára utaltak bitcoint, ezzel több mint hét bitcoint sikerült ellopni.
A kártékony weboldalak:

  • bitcoin-barcode-generator.com,
  • bitcoinaddresstoqrcode.com,
  • bitcoins-qr-code.com,
  • btc-to-qr.com,
  • create-bitcoin-qr-code.com,
  • free-bitcoin-qr-codes.com,
  • freebitcoinqrcodes.com,
  • qr-code-bitcoin.com,
  • qrcodebtc.com

Letesztelhetitek, még mindig működnek (de csak óvatosan)!

17,6 bitcoint zsebelt be egy „Bitcoin-tranzakciógyorsító”

A weboldalakat három különböző szerveren hosztolták, melyek összesen több mint 450 weboldalnak adnak otthont. Ez már önmagában is gyanús lehet. A weblapok különböző olyan témákkal foglalkoztak, mint a koronavírus, a Gmail és különféle kriptopénzek.
Az oldalak között több „Bitcoin-tranzakciógyorsító” szerepelt, melyek 0,001 bitcoinért cserébe tranzakciók felgyorsítását ígértéte. Az oldalhoz köthető tárcák összesen több mint 17,6 bitcoint gyűjtöttek be, nagyjából 110 000 dollárt.

Több csalás is a koronavírus körüli félelemre alapoz

Több csaló is próbálja kihasználni a koronavírus-járvány körüli félelmeket.
Az Egyesült Királyság törvényhozói, a Texas Állami Értékpapír Biztosság és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet is figyelmeztetéseket adott ki az elmúlt hetekben felbukkanó, koronavírussal összefüggő kriptocsalások miatt.
Néhány csalás megpróbálta a WHO-nak kiadni magát, hogy „adományokat” gyűjtsenek, gyakran olyan alkalmazásokon keresztül, melyekkel követhetjük a koronavírus terjedését.

Olvastad már? Jihan Wu: „a bika piac nem feltétlenül fogja azonnal követni a feleződést”

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!