Egy szkeptikus elemző véleménye a bitcoin árfolyamáról

-

A bitcoin értéke több mutató szerint is követi a jelenlegi gazdasági válságot. Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban stabil maradt, egyes elemzők szerint a közeljövőben csökkenhet a vezető kriptopénz értéke.

A tőzsdepiacok kihatnak a bitcoinra

Josh Rager közölt egy grafikont, amely azt mutatta, hogy az S&P 500 (SPX) értéke a 2008-as válság óta először esett 200 napos mozgóátlaga alá.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez jelentős hír, ugyanis amikor legutóbb megtörtént, akkor több mint két évig tartó medve piac tombolt a Wall Streeten.

Rager szerint, ha ez folytatódik, akkor tovább eshet a bitcoin árfolyama, ugyanis a befektetőknek nem marad fiat pénze amit a kriptopiacokra költhetnének.
Az elemző kételkedik bármilyen rövid távú növekedésben. Elmondása szerint a short ügyleteket részesítené előnyben, ha a bitcoin értéke áttöri a 7000 dollárt.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1243170928969777154?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1243170928969777154&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fcan-bitcoin-rally-next-week%2F
Rager cége, a BlockRoots tegnap feltöltött egy videót, amely szerint a bitcoin  árfolyama tovább csökkenhet, ha a globális gazdaság hanyatlásba kezd.
Több mint hárommillió amerikai vált munkanélkülivé és ez a szám hamarosan tovább növekedhet. Ez a hihetetlen szám egy medve piac hírnöke lehet.

Biztonságot nyújthat a bitcoin?

Rager jóslataitól függetlenül több elemző is úgy hiszi, hogy a bitcoin értéke jelentősen emelkedhet.
Ha valóban komorra fordul a gazdaság, akkor több ember kereshet menedéket előle. Nem meglepő, hogy a válság alakulásával az arany értéke is jelentősen növekedett.
Ha ez folytatódik, akkor a kriptopiacok felé is növekedhet az érdeklődés. A kormányok előszeretettel kezdtek végtelen fiat nyomtatásba, amely elkerülhetetlenül inflációt fog okozni. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a bitcoin mindig jól jött ki az ilyen helyzetekből.
Emellett a blokkláncokkal kapcsolatos fejlesztések nem csillapodtak, és a hálózat aktivitása sem csökkent az árfolyam ingadozása miatt.
A bányászok aktivitása is kitart, a kereskedéssel együtt. Még talán ennél is jelentősebb, hogy nagy intézmények érdeklődnek az olyan platformok iránt, mint az Ethereum és a VeChain.
A bitcoin számára a feleződés jelenthet igazi kihívást, amely továbbra is májusra esedékes.
A halvingot jelentős áremelkedés követheti, amely tovább erősítené azt a szemléletet, hogy a bitcoin alapjai erősek, és tömeges elterjedés várható.

Olvastad már? 8 hónapos csúcson a bitcointőzsdékről történtő kiutalások száma

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Bitcoin Art
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!