A bitcointuladjonosok úgy tűnik, hogy szívesen ragaszkodnak kriptopénzükhöz, ugyanis a tőzsdékről történő kiutalások száma ismét meghaladta a beutalások mértékét.

Hetek óta csökken a tőzsdék vagyona

A Glassnode elemzése szerint a tőzsdék likviditása február óta csökkenőben van. Az elmúlt napok során a magántárcákra történő utalások száma felgyorsult.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A váltók ügyfelei több mint 20 000 bitcoint utaltak ki az elmúlt 5 nap során.

Ezzel egy több hónapja tartó tendencia fordult meg, amely során több tőke áramlott a tőzsdékre. Ezek azonban még így is több mint 2,3 millió bitcoin fellett uralkodnak.

Ez több mint a duplája a 2018 januári értéknek, amikor a csúcson volt az árfolyam.

A piac felfordulása lehet az oka

A globális piacokon teljes káosz uralkodik a koronavírus miatt, így az emberek a menedékvaluták felé veszik az irányt. A korai eladások után a befektetők jobban érdeklődnek a nemesfémek iránt.

Az arany árfolyama nagyot ugrott az elmúlt napokban, egyetlen nap alatt 6 százalékot emelkedett értéke. A bitcoin hasonlóképpen visszapattant a korábbi nagy korrekcióból.

Egy ilyen környezetben nem meglepő, hogy a kriptotulajdonosok a tőzsdék helyett jobban bíznak saját tárcáikban.

A személyes kulcsok birtoklása a bitcoin biztonságának alapköve, így bölcs döntés a befektetők számára, hogy nem a tőzsdéken tárolják vagyonukat.

Ez különösen igaz azokra akik nem kereskednek, hanem hosszú távban gondolkodnak.

Egyéb okok is lehetnek a fokozott kiutalások mögött. A tőzsdék egyre szigorúbb ügyfél-azonosítási szabályokat hoznak, amelyek nem tetszenek a kriptotámogatóknak.

A kormányok és törvényhozók fokozott érdeklődése miatt jó döntés átvenni pénzügyeink fölött az uralmat, ha szeretnénk megtartani a bitcoin anonimitását.

Fontos megjegyezni, hogy a fokozott kiutalások mértéke azt jelzi, hogy egyre nő a bizalom a bitcoin és egyéb blokklánceszközök hosszú távú értékében.

A saját tárcákra történő utalásokkal a kriptotulajdonosok hosszabb távra terveznek. Az is elképzelhető, hogy a fiat pénzek elértéktelenedésével számolnak a befektetők és erre szeretnének felkészülni.

Minden befektetőnek be kell szereznie egy biztonságos, személyes tárcát, amelynek minden adatát egy biztonságos helyen tárolja.

A szakértők szerint a hardvertárcák jelentik a legjobb megoldást, de több mobil- és asztali alkalmazás is elérhető erre a célra. Emellett a tőzsdékről való kiutalásokkal is érdemes vigyázni.

Olvastad már? Az X-Y generáció fogja megváltoztatni a bitcoint

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂