Az X-Y generáció fogja megváltoztatni a bitcoint

-

A Kraken tőzsde elemzése is alátámasztja azokat a tényeket, melyek szerint a világ vagyonának jelentős része fokozatosan vándorol az ún. „baby boomers”-ek kezéből az X és Y generáció felé.
Még az ezen vagyon kis hányadának kriptopénzekbe történő fektetése is jelentős növekedéseket eredményezhet, nem csak a bitcoin esetében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ki ezek az emberek?

Marketingszempontból azon nemzedék tagjait nevezzük baby boomerseknek, akik a II. világháború után születtek, pontosabban 1946 és 1964 között.
Ez a generáció általánosságban nincs oda a bitcoinba történő beektetésekért, miközben az Egyesült Államokban az összvagyon 57%-át még mindig ők birtokolják.
Az X generáció alatt a baby boomersek után születetteket értjük, az Y generáció gyűjtőszóval pedig általában az X generáció, esetleg a baby boomersek gyerekeire hivatkozunk.

A vagyontranszfert főleg a bitcoin fogja élvezni

Az X és Y generáció az elkövetkező 10 évben a baby boomersek által birtokolt 70 milliárd dolláros vagyon 70%-át örökölhetik meg.
A Kraken tőzsde elemzése szerint, ha az amerikai Y generáció ennek legalább az 5%-át bitccoinba fekteti, azzal az árfolyam akár 350 ezer dollárig lőhet ki 2044-re.
A befektetők vagyona így látszólag 70 milliárd dollárból 971 milliárd dollárra gyarapodik (ami természetesen nem igaz, mert a pénz nem jön létre a semmiből. Legfeljebb a korai befektetők járhatnak jól). Az elemzés számol az örökség 2 százalékos adózásával is.


Az idősebb nemzedék általánosságban szabályosan gyűlöli a kriptopénzeket, és inkább a hagyományos befektetéseket részesítik előnyben – jó példa erre Warren Buffett is.
Szintén figyelembe kell vennünk, hogy a bitcoin volatilitása nem egy olyan dolog, amely nyugdíjaskorban, vagy életünk ezen időszakához közeledve előnyös.
A Kraken által közzétett tanulmány szerint a felnőtt amerikai lakosság 81%-a ismer legalább egy kriptopénzt, miközben a legnépszerűbb természetesen a bitcoin.
Ezen személyek közül az Y generáció 55%-a, az X generációnak pedig a 41 százaléka hisz abban, hogy a kriptopénz 2030-ig világszerte elfogadottá válik törvényes tranzakciók lebonyolítására.
Ez már önmagában is arról beszél, hogy a fiatalabb nemzedék jobban bízik a kriptopénzek sikerében, és amint lehetőségük nyílik rá, minden bizonnyal be is vásárolnak belőle.
Az alábbi ábrán láthatjuk, hogyan fog a jövőben eltolódni a vagyon. Ebből látni, hogy ahogyan a baby boomersek létszáma csökken, úgy az örökölt tulajdonok egyre növekednek.
Fontos azonban hozzátennünk, hogy az elemzés mindössze az Egyesült Államok lakosságával számít.
Ha ilyen forgatókönyv megvalósulna, és a bitcoinba valóban az örökölt vagyon egy adott hányada áramolna, a végső számok jóval magasabbak lehetnek.

Ti mit gondoltok? A fiatalok valóban eléggé fogékonyak lesznek a decentralizált pénzügyi eszközökre? Vagy maradnak inkább a hagyományos módszereknél? Osszátok meg velünk véleményeiteket kommentben.

Olvastad már? 1 400 000 XRP-t loptak el egy hamis Chrome-bővítménnyel

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!