Úgy tűnik, hogy ismét problémákba ütközött a Telegram blokkláncprojektje. Egy orosz híroldal szerint legalább 10 jelentős befektető szeretné visszakapni befektetését.

További problémák a Telegramnál

Jakov Barinszkij, az orosz Hash CIB kriptobefektetési cég vezetője szerint a Telegram befektetőinél betelt a pohár.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Legalább 10 jelentős befektető szeretné visszakapni pénzét, akik a Telegram Open Network (TON) projektbe fektettek. Barinszkij szerint:

„Azt látom több, hogy sok befektető, pontosabban legalább 10 – akivel beszéltem – szeretné visszaszerezni befektetett pénzének 72%-át.”

A Telegram befektetői eddig meglehetősen türelmesek voltak. A közösségi oldal összekapott az SEC-vel, és két lehetőséget kaptak:

A befektetők visszakérhetik a befektetett összeg 77%-át vagy további hat hónapot várnak amíg kiadják a tokeneket.

A beruházók eredetileg az második lehetőséget választották, így a GRAM token áprilisban jelent volna meg. Azonban úgy tűnik, hogy meggondolták magukat

A hír azután jelent meg, hogy a héten egy szövetségi bíró úgy ítélte meg, hogy a gram tokenek kiadása illegális lenne az Egyesült Államokban az értékpapírtörvények miatt.

A bíróság szerint:

A Howey-teszt értelmében a bíróság úgy találta, hogy a gram tokenek viszonteladása egy másodlagos nyilvános piacon elengedhetetlen lenne egy értékpapír-átadási nyilatkozat nélkül.

Ez azt jelenti, hogy a befektetőknek sokkal többet kell várniuk a gram tokenekre, mint hat hónap, már ha valaha megkapják őket.

Nem segít a jelenlegi gazdasági helyzet

Hogy tovább nehezedjen a Telegram dolga, a jelenlegi gazdasági válság sem segít rajta.

A befektetők jelenleg biztonságos menedékeket keresnek vagyonuk számára, a Telegram bizonytalan sorsú blokkláncprojektje azonban nem tartozik ebbe a csoportba.

Barinszkij kommentálta a pénzvisszafizetés lehetőségét:

„Ha figyelembe vesszük, hogy mi zajlik a pénzügyi piacokon, akkor ez a lehetőség sokkal jobbnak tűnik most, mint októberben.”

Azonban még nincs minden veszve a Telegram számára. Ez még csak egy előzetes döntés volt, és szinte biztos, hogy a Telegram fellebbez ellene. Ennek eredményét azonban egyelőre végképp nem tudhatjuk.

Az egyetlen dolog, ami biztos, hogy az ügy még sokáig elhúzódhat, a befektetők pedig egyre türelmetlenebbek.

Olvastad már? A Binance 5 millió dollárral segítene a világjárvány elleni küzdelemben

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂