A Binance bejelentette, hogy 5 millió dollárnyi kriptoadományt szeretne összegyűjteni, hogy a koronavírus által legsúlyosabban érintett országokon segítsen.

A koronavírus fertőzöttek száma világszerte közelít az 500 000 eset felé a WHO adatai szerint. A vírus már több mint 195 országban megjelent és már több mint 20 000 halálos áldozata van.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Kriptóval a koronavírus ellen

A legérintettebb országok közé tartozik az Egyesült Államok 67 000 aktív esettel, majd Olaszország 58 000 beteggel. Őket követi Spanyolország és Németország, rendre 40 000 és 35 000 aktív pácienssel (csütörtök reggeli adat).

A vírus gyors terjedése a Binance Charityt arra ösztönözte, hogy egy új gyűjtésbe kezdjen, és segítsen a vírus által legkeményebben sújtott országokon.

A Binance Charity a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének adományokkal foglalkozó, blokkláncalapú részlege.

Jarred Winn, a Binance adományokkal foglalkozó elnöke elmondta:

„A kriptoközösség egy egyre növekvő erőt képvisel, amelyet tovább erősíthetünk azzal, ha jótékonykodunk. Arra kérnénk a közösséget, hogy vegyen részt ebben a kezdeményezésben, hogy együtt vehessük fel a harcot a COVID-19 ellen. Együtt igazán nagy hatást érhetünk el.”

A Binance azzal kezdi meg a „Kripto a koronavírus ellen” kezdeményezést, hogy 1 millió dollárnyi binance dollart adományoz. Emellett a kriptotőzsde 2 millió dollárt áldoz a #CryptoAgainstCOVID közösségi médiakampány keretén belül.

Akik segíteni szeretnének a Crypto Against Covid oldalon megtehetik bitcoin, binance coin, BUSD és XRP segítségével.

Kezdeményezésből itthon sincs hiány

Mielőtt azonban bárki is kattintana, nézzünk szét a saját házunk táján is. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a MrCoin, a CoinCash és az INLOCK, vagyis a hazai kriptoipar nagyágyúi is úgy döntöttek, közösségi adományozás keretén belül veszik fel a harcot a koronavírus-járvánnyal szemben.

Adakozni a bitcoinadomany.hu weboldalon keresztül lehet.

A koronavírussal kapcsolatos magyar kezdeményezések ennyiben nem merülnek ki. A MicroCoin első magyar kriptovaluta ezen a héten indította útjára „Maradj otthon” projektjét, amely kriptopénzzel jutalmazza a házukat nem elhagyókat.

Németh Péter, a MicroCoin fejlesztője mai blogbejegyzésében arról számolt be, hogy az alkalmazást 2 nap alatt több mint 700-an töltötték le, a közösségi számláról pedig már 7000 adomány került kiutalásra a felhasználók felé (csütörtök reggeli adat).

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 5. rész – Trading History és az OCO Vásárlás / Eladás

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂