Ledger-felhasználok, figyelem! Néhány rosszakaró a helyreállító seed kulcsotokra pályázik. Ha meglátsz egy reklámot egy Google-keresés után, amely egy ledgeres Chrome-bővítményt hirdet, akkor kerüld el amilyen messze csak tudod.

Az Xrplorer csapata szerint már 1,4 millió XRP-t loptak el ezzel a csalással és mindenki veszélyben lehet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az XRP-felhasználók a legérintettebbek

Az Xrplorer csapata tegnap egy kijelentést közölt a Twitteren, melyben arra figyelmeztették követőiket, hogy az elmúlt egy hónap során több mint 200 ezer XRP-t loptak el.

Ez egy hamis „Ledger Live” Chrome-bővítménnyel történt, amely ellopja az áldoztatok helyreállító kulcsát, és megszerzi kriptopénzeit. Arra figyelmeztettek:

„Kiürítik a felhasználókat”

Az XRP forensics csapata csakis az XRP-vel kapcsolatos adatokkal van tisztában, de arra figyelmeztettek, hogy minden kriptofelhasználó veszélyben lehet:

„Nincs adatunk a többi valutáról. Soha ne tölts le semmit a hardvertárcádhoz, amely nem a hivatalos oldalról származik. Az alábbi képen egy POST kérvény látható a bővítménytől.”

Pár órával később egy újabb hírt közöltek. Az eredeti számok meg sem közelítették a valósághot, valójában közel 1,4 millió XRP-t loptak el a támadók.

További elemzéseik alapján a csapat rájött, hogy az XRP legjavát egy tárcában tartják, míg egy kisebb részét már eladták a HitBTC oldalán. A kriptotőzsdét értesítették, ez idáig azonban nem reagáltak.

Mindig kövesd a jó tanácsokat

Ez a hír nem csak az XRP vagy Ledger felhasználók részére lehet figyelmeztetés, a kriptoszférán belül mindenkire érvényes. Egyedül 2019-ben több mint 4,5 milliárd dollárnyi kriptopénz került elllopásra, így mindig érdemes követnek a jó tanácsokat.

Sose kattints olyan linkekre, amelyeket emailben kaptál, hogy hozzáférj tárcádhoz vagy tőzsdédhez. Soha ne töltsd le bővítményeket, hacsak nem bízol meg teljesen a forrásban. Mentsd el a hivatalos oldalt a könyvjelzőid közé, hogy mindig biztonságosan juthass el hozzájuk.

Nagyon sok csaló és hacker foglalkozik a kriptopénzekkel, és épp a pénzedet szeretnék megszerezni. Ne könnyítsd meg a dolgukat.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 5. rész – Trading History és az OCO Vásárlás / Eladás

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂