Pantera Capital: a bitcoin ebben a válságban válik felnőtté

-

Dan Morehead, a Pantera Capital alapítója és jelenlegi ügyvezetője elmagyarázta, miért fog a jelenlegi USA monetáris politikai a bitcoin árrobbanásához vezetni.
A gondolatait a vállalat havonta kiadott, Blockchain Letter néven futó hírlevelében fejlette ki, a mostani, márciusi számban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azzal kezdte, hogy a koronavírus világgazdaságra gyakorolt potenciális hatásairól beszélt.
A legkevésbé rossz forgatókönyv is azzal jár, hogy az idei évre becsült 4%-os gazdasági növekedés a második negyedévre már csökkenni fog.
Itt érdemes megjegyezni azt is, hogy a St. Louis-i FED elnöke, James Bullard sokkal pesszimistább a hatásokat tekintve.
Ahogy a napokban megjelent a sajtóban, szerinte „a munkanélküliségi ráta a második negyedévre elérheti akár a 30%-ot is, amelyet a cégek leállása okoz, és amely akár eddig nem tapasztalt mértékű, 50%-os esést okozhat a GDP-ben”.
Morehead szerint a vírus egy fizikai fenyegetés, amelynek a gazdaságban is vannak hatásai.

Ezeket pedig nagyon nehéz elhárítani az eddig bevált, hagyományos gazdaságpolitikai intézkedésekkel. A pénzügyi intézkedésekkel kapcsolatban így fogalmazott:

„Nullás kamatok vannak. A pénzpolitika mostanra elvesztette a hatásosságát.
Mintha képtelen lenne reagálni a járvány politikai-gazdasági hatásaira. A FED múlt heti kamatvágása, mostanra már a világ 60%-án hatással van a GDP-re. Ott, ahol nulla lett a kamat.
Sajnos azt is kijelenthetjük, hogy egy pénzügyi intézkedés nehezen hat egy láthatatlan, fizikai jellegű fenyegetés ellen.”

„Az USA ebből a recesszióból nagyobb GDP-arányos adóssággal fog kijönni, mint amekkorát a nagy ’21-es világválság, vagy a második világháború után tapasztalt.”

Hogyan fog ez a kriptóra hatni?

Morehead szerint a világ központi bankjai hatalmas mennyiségű pénzt nyomtatnak, ez pedig inflációhoz vezet:

„A kormányok növelik a papírpénz mennyiségét, ezért a meghatározott mennyiségű dolgokért, mint amilyenek a részvények, vagy az ingatlanok, egyre több papírt kell adnod. Ezért fog nőni az áruk.
Ezzel együtt pedig nőni fog másnak is az ára, mint az arany vagy a bitcoin. Az a rengeteg pénz, amit most ránk borítanak, nominálisan emeli az értékét mindennek, aminek nem lehet növelni a mennyiségét.”

Mi a helyzet a bitcoinnal?

„A következő 12 hónapban valószínűleg új rekordárat fogunk látni. Nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Én arra tippelek, hogy az intézményi befektetőknek akár 2-3 hónap is kell, hogy egyáltalán képbe kerüljenek a portfóliójuk jelenlegi problémáival. Aztán 3-6 hónap kell, hogy felkutassák a megfelelő alternatívákat, új lehetőségeket, és rátaláljanak többek között a kriptóra is. Amikor pedig elkezdik az allokációt, a piacok akkor fognak ténylegesen emelkedésnek indulni.”

A mostanában tapasztalható részvénypiac-kriptopiac korreláció kapcsán Morehead elmondta, a cég nem így látja:

„A rövid távú korrelációnak vége. Innentől a kriptó függetlenül fog mozogni.”

Joey Krug, az egyik vezető elemző a cégnél azt is elmondta, szerintük a bitcoin miért fogja túlteljesíteni a többi kriptoeszközt.
Egy darabig a bitcoin jobban fog teljesíteni a többi tokennél. Ez egy olyan projekt, amely már megépült, élesben működik, és 11 évnyi adattal rendelkezünk róla. Sok új projekt még fejlesztési fázisban van, és akár még arra is szükségük lehet, hogy új forrásokat vonjanak be a fejlesztések folytatásához, befejezéshez.
Ez tipikusan az a helyzet, ahol csak az eredmények fognak számítani. Az emberek abba fogják tenni a pénzüket, amelynek nagy a kapitalizációja, amelyek biztonságosak, amelyek az iparág éllovasai.
Amikor a piac stresszel, és az emberek hozzá akarnak jutni a pénzükhöz, a bitcoin sokkal nagyobb likviditást biztosít, mint bármi más.
Növelnünk kell a kitettségünket a bitcoinban, és csökkenteni a kockázatot a többi kriptó elengedésével.

Olvastad már? Tone Vays: a feleződés előtt van esély a 2800 dolláros bitcoinra

Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép: cnbc.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!