4 éves ciklusokat követ a bitcoin árfolyama?

-

Benjamin Cohen bitcoin- és kriptoelemző kiadott egy videót, amely a kriptopiacok ciklikusságának elméletével foglalkozik.
Cohen a bitcoin négyéves értékváltozását vizsgálta, és arra jutott, hogy a vezető kriptopénz nem követ egyértelmű mintázatokat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A feleződés nem feltétlenül vezet áremelkedéshez

A bitcoin két jelentős áremelkedési perióduson esett át, ezek a növekedések a 2012-es és 2016-os feleződéseket követték. Így nem meglepő, hogy a kriptotámogatók hasonló növekedést várnak a májusi feleződést követően.
Cowen azonban rávilágít arra, hogy a piaci adatok szerint a bitcoin értéke nem ilyen kiszámítható. A bitcoin legkorábbi napjai során hirtelen esések és emelkedések jellemezték leginkább a kriptopénz árfolyamát. Ezek az irányzatok az összérték növekedésével egyre kitolódtak.
Ha Cowennek igaza van, akkor a bitcoin 2022-ig „akkumulációs periódusban” marad, majd ismét növekedésbe kezdhet az árfolyam. Fontos hozzátenni, hogy Cowen már régóta bizakodik a bitcoinban és a kriptopiacokban.
Korábban elmondta, hogy a kriptopiacok összértéke az elkövetkezendő néhány év során a 11 billió dollárt is meghaladhatja és egyetlen bitcoin értéke a 100 000 dollárt is elérheti.

A jelenlegi pénzügyi válság minden jóslatot felborít

Minden jóslatnak számításba kell vennie a jelenlegi globális pénzügyi válságot, melynek mértékét egyelőre nem lehet megjósolni. Valószínűleg nagy mértékű inflációt, jelentős munkanélküliséget és egy vérszegény gazdasági növekedést fogunk tapasztalni.
A kriptopénzek még nem találkoztak ilyen helyzettel, így nem lehet megjósolni, hogyan szerepelhetnek az elkövetkezendő hónapokban.
A központi bankok egyre szívesebben nyomtatnak hatalmas mennyiségű fiat pénzt gazdaságélénkítés céljából így a bitcoin is áremelkedést tapasztalhat, ha sokan fektetnek bele az infláció elleni védekezés érdekében.
A gyengébb gazdaságok miatt azonban csökkenhet az emberek érdeklődése az olyan kockázatosabb befektetések iránt, mint a kriptopénzek.
Ezek valóban ismeretlen vizekre eveznek, és szint nincs is adatunk arról, hogy innen merre mehetnek tovább.
A gazdasági problémák ellenére tovább zajlanak a fejlesztések és a bitcoin terjedése is. Ezt is figyelembe kell vennünk, ha szeretnénk megjósolni a bitcoin növekedését az elkövetkezendő hónapok során.
A blokklánc-technológia továbbra is széles körben elterjedhet logisztikai és internetes célokra. Ezek a fejlesztések jelentősen kihathatnak a kriptopénzek értékére is.

Olvastad már? Egy szkeptikus elemző véleménye a bitcoin árfolyamáról

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!