5 ok a bitcoin birtoklása mellett

-

Az olvasóink körében nagyon népszerű TOP 5 sorozatnak egy újabb részét hoztuk el. Most 5 olyan okot sorolunk fel, amelyek a bitcoinbirtoklás mellett szólnak.

Reményteljes jövő

Gondolom senkinek nincs kétsége afelől, hogy a Bitcoin 10, sőt, nagy valószínűséggel még 50 év múlva is velünk lesz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Vagy mostani formájában, vagy a fejlesztők által tökéletesítettben. Egy olyan új technológiáról van szó, amelyről még nem sokat tudunk.
Akárcsak a 20. században – Európában még szinte senki nem ismerte az internetet. Gyors nemzetközi fizetések, alacsony költségek vagy teljes biztonság. Ezek azok az okok, amelyek miatt a bitcoin nem egy átverés, és van létjogosultsága.
Ezen kijelentések hallatán azonban számos olyan elemző fogja a fejét, akik még csak meg sem próbálkoztak a Bitcoin átfogó tanulmányozásával.

99% biztonság

Természetesen semmi sem teljesen biztonságos… a Bitcoinnak is megvannak a maga veszélyes oldalai. Amíg azonban biztonságban tudjuk tartani bitcoinjainkat, gyakorlatilag 0% esély van arra, hogy hekkertámadás áldozataivá válunk.
A hardvertárcák nagyon magas biztonságot kínálnak – amíg rosszindulatú támadó nem szerzi meg a hozzáférést biztosító kulcsokat, nincs lehetősége betörni a „széfedbe”. Ha azonban a pénzt bankban tárolod, valójában többé nem a te pénzedről van szó.
A bankok akármikor dönthetnek úgy, hogy a tudtod nélkül befagyasztják a vagyonodat. Ennek oka lehet például végrehajtói felszólítás, vagy annak a gyanúja, hogy bűntettet követtél el. Igen, ezek valóban hatékony eszközök arra, hogy a bűnözőket ellehetetlenítsék.
Az átlagember azonban sosem érezheti magát ily módon biztonságban, hisz ki tudja, hogy mindenféle indok nélkül mikor válik mások játszmáinak áldozatává.

Hosszú távon defláció

Az utolsó bitcoin kibányászása után a világ létező bitcoinjainak a száma 21 millió lesz Ezzel megakadályozzák az inflációt, vagyis a korábban kibányászott érmék elértéktelenedését. Végül még az is megeshet, hogy a bitcoin deflálóvá válik.
Miért? Mivel ha valaki elveszíti a tárcájához tartozó privát kulcsait, úgy érméihez nagy valószínűséggel soha többé nem fog hozzáférni. Az általa birtokolt bitcoinok így kikerülnek a körforgásból. Ettől függetlenül persze nem tűnnek el a hálózatból, és hozzáférhetőség ide vagy oda, a 21 milliónak továbbra is részét képezik.
Csak senki nem fogja tudni őket felhasználni. Végül még olyan szituáció is előállhat, hogy az forgalomban lévő aktív coinok száma a 21 millió felére csökken. A maradék örökre elvész az elveszett kulcsú tárcák süllyesztőjében.

Nincs külső felügyelő

A Bitcoinról részben elmondhatjuk, hogy anonim. Ez azt jelenti, hogy első ránézésre nem lehet megállapítani, kihez tartozik egy adott pénztárca. Amíg fel nem fedi a tulajdonos, hogy az ő tárcájáról van szó.
A BTC-tárcádban azonban nem szerepel sem a neved, sem a lakcímed vagy a személyid fénymásolata, ehelyett azonosítása mindössze néhány számból és betűből álló kóddal történik.
A kriptopénzek mozgatására szolgáló még anonimabb módszer azonban a Monero hálózatán keresztül megvalósítható. Itt ugyanis nincs arra lehetőség, hogy egy adott tárcához tartozó tranzakciós történet visszakereshető legyen.

Felértékelődés

Egyesek számára teljesen természetes, míg mások most is tátják a szájukat: a bitcoin az elmúlt 10 év leggyorsabban növekvő vagyoneszköze, amely most is nagy értékkel rendelkezik.
A bitcoint valaki arra használja, hogy megvédje magát a bankok hatalmától, megint másokat a BTC-hálózat mögöttes technológiája érdekel.
A többséget azonban minden bizonnyal az a csoport alkotja, amely a bitcoint befektetési eszközként használja, és potenciális profitot szeretne vele termelni.
Ebből kifolyólag a bitcoin segítségével történő hosszú távú pénzügyi biztonság biztosítása szintén nem utolsó szempont, ha bitcoinvásárlásra adnánk a fejünket.

Olvastad már? Jihan Wu: „a bika piac nem feltétlenül fogja azonnal követni a feleződést”

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!