A bitcoin árfolyama már egy hete 9000 dollár felett konszolidálódott, miközben a világ részvénypiaca csapdába esett a koronavírus miatt. Öt számjegyű BTC-ár van kilátásban, az okok pedig alább olvashatók.

A bitcoinnak a múlt héten nem sikerült kitörnie konszolidációs sávjából. Január 28. óta 9200 és 9600 dollár között ingadozik az árfolyam.

A cikk írásakor valamivel az alsó határ fölött, 9300 dolláron kereskednek egy bitcoint, a múlt heti teljesítmény pedig viszonylag stabilnak tekinthető.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Technikailag is lehetséges a 10 000 dollár

Minél tovább marad az eszköz ezen a szinten, annál bullishabbá válik, illetve növeli annak a lehetőségét, hogy további lendületet kapjon az ellenállás irányába.

A bitcoin ezen az éven eddig 30 százalékot nőtt, pedig még csak az 5. hétnél tartunk. Jelenleg még számos tényező befolyásolhatja ezt a növekedést, amelyek egy, akár a legutóbbit is meghaladó raliban teljesülhetnek ki.

A kriptoelemzők szerint a havi támasz erősödik, a januári gyertya pedig a leghosszabb volt múlt év májusa és júniusa óta.

Ezen felül, a 21 hetes exponenciális mozgóátlag fölé való emelkedés történelmileg is jó indikátora volt a bika piacnak.

A harmadik jel – egy elemező szerint –, hogy a bitcoin heti relatív erősségi indexének értéke 55 fölött van, amely szintén bika indikátor.

A jelenlegi árfolyam szintén a 200 napos mozgóátlag fölött van, amely technikailag tovább erősíti a pozitív piaci érzelmeket. Az napi csárt aranykeresztje nagyon pozitív jel arra nézve, hogy hosszú távú trendfordulásra kell számítanunk.

A kereszt két napja jelent meg, amikor az 50 napos mozgóátlag átlépte a 200 napos értékét. Ez legutóbb 2019 áprilisában történt meg, a következő 2 hónapban pedig 200 százalékos növekedés történt.

A mostani bitcoinárfolyam egy hasonló pumpra számíthat, ekkor pedig 28 000 dollárnál tarthatunk majd a feleződés után.

Fundamentálisan kedvező

Ezen öt, hosszú távra mutató technikai jel mellé még egy sor fundamentális tényező jár, amelyek szintén öt számjegyre engednek következtetni.

Természetesen idén minden bizonnyal a feleződésnek lesz a legnagyobb hatása a bitcoin árfolyamára, ha pedig az elmúlt kettő halving, a 2016-os és 2012-es megismétlődik, a következő év még nagyobb potenciált tartogathat.

A koronavírus által keltett gazdasági dekadencia szintén nyomást gyakorol a globális valutákra és a jegybankokra, amely tényező bullishan hat a bitcoin árfolyamára.

Olvastad már? Helyzetjelentés: blokklánc a nemzetközi kereskedelemben

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.