Ahogy felhősödik a piac ege, a bányászok kezdenek eladni

-

A márciusban tapasztalt turbulencia a kriptopiacokon némi félelemhez vezetett a bányászok között. A nyilvános adatok alapján a bitcoin egyenlegek megmutatják, hogy a bányászok jelentős mennyiségben értékesítenek coinokat.
Ezzel valószínűleg a rövidtávon bekövetkezhető nagyobb volatilitásra próbálnak felkészülni.
Ráadásul már csak hetekre vagyunk a következő felezéstől, amely csökkenteni fogja a BTC inflációját, és egyben a bányászat nyereségességét is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bányászok pedig elkezdték értékesíteni a készleteiket. Ez vajon annak a jele, hogy mi következhet?

Közelebbről megvizsgálva a bányászokat és az általuk kezelt coinokat, segíthet jobban képbe kerülni a piac állapotával.
A TokenAnalyst adatai alapján úgy néz ki, a bányászok egyenlege mintegy 13,26%-os csökkenést mutat az elmúlt 30 napban. Ezzel egy időben pedig egyre növekvő volatilitást tapasztalhatunk a piac egészén.
Ez alatt a harminc nap alatt láttunk egy eddig nem tapasztalt esést, 8000-ről 3800 dollárig, bár azóta onnan feljebb jött az ár.
Amellett, hogy bár a bitcoin valamennyire visszaerősödött, ez a nagy mozgolódás rányomta a bélyegét a befektetők hangulatára is. Az pedig egyre bizonytalanabb, ahogy a piac maga is.
Az, hogy a bányászok éppen eladnak, arra utalhat, hogy éppen bebiztosítani próbálják magukat. Azaz a következő időszakban is nagy volatilitást várnak.

A bitcoin mozgása egyszerűen kiejti a ringből a kisebb bányászokat.

Matt D’Souza, egy blokkláncos befektetési alap menedzsere nemrégiben kifejtette, a BTC árfolyam-mozgásaira láthatóan hatalmas van befolyása a bányászoknak, az általuk most tanúsított eladási nyomás jelentősen visszafogja a növekedést.
Emellett a legutóbbi bányászati nehézségi újrakalibrálás során a nehézség közel 16%-ot csökkent, ez viszont historikus adatok alapján pozitív hatással van az árakra.
Az viszont D’Souza szerint is biztosnak tűnik, hogy bár a kis szereplők kihullanak a piacról, a nagy bányászok egyelőre tovább működnek, és a készleteiket is tartják, a későbbi magasabb ár reményében.
Azok a bányászok, akik éppen a profitos működés határán egyensúlyoztak, nem tehetik ezt meg, és mostanra ők lettek az eladási nyomás fő okozói a bitcoinnál.

Olvastad már? 4 éves ciklusokat követ a bitcoin árfolyama?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!