Kezd visszaesni a bitcoin hálózati aktivitása, mi történik?

-

A kriptopiac nagyjából magához tért a legutóbbi zuhanásból, a Bitcoin aktivitása, a tranzakciók száma viszont továbbra is csökken.
Ez az adat rávilágíthat arra, hogy a vezető kriptopénz mire is használatos. Úgy néz ki, most követi a tágabb trendet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Több felhalmozás, kevesebb kereskedés

Év elején folyamatosan emelkedett a napi tranzakciók száma, követve a bitcoin áremelkedését. A bányászok és a kereskedők is jobban mozgolódtak.
Ez az irány viszont megtört a múlt hónapban, ahogy az árfolyam bedőlt, és a világgazdaság is csúszni kezdett lefelé.

A napi tranzakciók száma idén már a 350 ezret is meghaladta párszor, most 275000 körül van, és tovább csökken.
Természetesen több tényező is közrejátszik ebben. Az alacsonyabb ár kisebb bányászati aktivitást okoz. Ezt az elmúlt pár napban tapasztalható hashráta-csökkenés is bizonyítja. Még fontosabb, hogy a tulajdonosok sokezer coint vontak ki a tőzsdékről, ez pedig a kereskedelmi volument csökkenti.
Ezek a faktorok arra utalnak, hogy a befektetők most jobbnak érzik, ha a tőzsdék helyett a saját tárcáikban tartják a javaikat. A hidegtárolás kisebb aktivitással jár, ez is látszik az adatokból.
Itt kell azt is megjegyezni, hogy a bitcoin-tárcák száma viszont folyamatosan emelkedik, növelve a címek diverzitását. Jelenleg több, mint százezerrel több cím létezik, mint az előző hónap elején.

A kevesebb tranzakció azt mutatja, hogy a bitcoin mégis biztos menedék?

Ironikus, de pont a csökkenő aktivitás mutat rá, hogy a hálózat egészséges és biztonságos.
A befektetők a saját fennhatóságuk alá tartozó tárcákba irányítják a vagyonukat, ez alapján úgy tűnik, a globális gazdasági stressz esetén is biztosnak érzik a bitcoint.
Ez a kereskedésre használható készletet is csökkenti, így növelve az értéket. Az a helyzet, hogy jelenleg jobban kell aggódni a túl sok tranzakció miatt, mint azok alacsony számától. A hálózat most nagyjából 600 ezer tranzakciót tud naponta kezelni, probléma nélkül.
Amíg a Lightning Network, vagy egy másik skálázási megoldás nem lesz ténylegesen felhasználóbarát, addig a túl nagy aktivitás problémája bizony igazi probléma is lehet.
Ahogy a piacok kezdenek megnyugodni, valószínűleg a bitcoin-tranzakciók száma is újra emelkedésnek indul. Addig is elmondhatjuk, hogy az adatok alapján a BTC pontosan úgy működik, ahogy megtervezték.

Olvastad már? A zuhanó olajárfolyam a kriptopénzekre is veszélyt jelenthet áprilisban

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!