A jövedelmező Bitcoin-bányász rigek összeállítása

-

A Poolin.com egy frissített elemzést tett közzé a jövedelmező Bitcoin-bányász rigek összeállításának költségeiről.

Az ebben szereplő információk segítenek abban, hogy egyedi betekintést nyerjünk a folyton változó bányászágazat összetett világába.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A költség meghatározása nem egyszerű

A bányakop a cikkben megjegyzi, hogy számos olyan, széles skálán mozgó individuális változó létezik, amely alapján a bányászat jövedelmezősége kiszámítható.

A Poolin éppen ezért létrehozott egy olyan táblázatot, amelyek ezeket a faktorokat eltüntetve segítenek jobban megérteni, mely rigek érik meg a leginkább a pénzüket.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos áram ára a helytől függően változhat, és ez a legszignifikánsabb tényező, ha a bányászat hosszú távú költségének meghatározásáról van szó.

Éppen ezért azok az energiaéhes rigek, amelyek nagyobb teljesítményre képesek, sokkal hatékonyabban képesek működni olyan helyeken, ahol az elektromosság fillérekbe kerül.

Minden bányásztevékenység kritikus pontja az ún. „nullszaldó” pont, amelyet minden ilyen becslés igyekszik meghatározni. Ez az előállított kriptopénz értéke akkor, ha azt szeretnénk, hogy a rig kifizetődjön, vagyis a kiadás és a bevétel egyenlő legyen.

Tegyük fel, hogy egy bányászrig megépítése és üzemeltetése 1767 dollárba kerül, és naponta 4,56 dollárnyi bevételt teremt a jelenlegi árfolyamon.

Mindez azt jelenti, hogy 387 napig kellene üzemeltetni, hogy jövedelmezővé váljon. Ebbe az árba természetesen az elektromos áram költsége is beleszámítódik.

Arról azonban nem szabad elfeledkeznünk, hogy a nullszaldó átlépése után a rigek továbbra is fogyasztanak elektromos áramot. Éppen ezért csak addig maradnak jövedelmezők, amíg elegendő kriptót termelnek a fenntartási költségek fedezésére.

A Poolin úgy hivatkozik erre, mint „shutdown price”. Annak meghatározása, hogy a rig mikor lépi át ezt a küszöböt, nem egyszerű feladat.

A bitcoinbányászat továbbra is lehet jövedelmező, csak szakértelemre van szükség

A nagy bányakopok sokat tettek azért, hogy átvegyék a bányászat feletti hatalmat, főleg a Bitcoint illetően.

Különösen figyelemre méltó, hogy a legfejlettebb bányászrigek gyakran hamarabb válnak elérhetővé az ilyen vállalkozásoknak, minthogy azokat a független fogyasztók megvásárolhatnák.

Nagyon sok kritika érte Bitmaint is amiatt, hogy legfejlettebb felszereléseit saját bányásztanyáik kizárólagos rendelkezésére bocsátják, a nyílt piacon pedig csak a „régebbi” gépeket értékesítik.

A sikeres bitcoin- és kriptobányászat éppen ezért nyitott szemeket igényel. A hatékonyságnak elsődleges prioritásként kell szerepelnie, mivel minden lehetséges változó nagy szerepet játszhat az eredményben.

Ezek lehetnek a felszerelés árai, az elektromosság költségei, valamint a bányászplatform kiválasztása.

Megfelelő tervezéssel és a legjobb információkhoz való hozzáféréssel azonban a jövedelmezőség igenis elérhető.

Olvastad már? Komoly problémák a Bitcoin.com háza táján

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!