A spot piacok forgalma szerint csökkenni fog a bitcoin ára

-

A bitcoin árfolyama nemrég elérte a 3700 dollárt. Ha innentől rövid távon vizsgáljuk a csártokat, alacsony időkereteket nézve egy Elliot-hullám rajzolódik ki.
Bár ez a mintázat bullish trendbe is fordulhat, a BTC csökkenő volumene szerint nem ez fog történni. A bitcoin árfolyama egy ideje már 5800 és 6900 dollár között mozog (kivéve a 7300 dolláros kiugrást április 3-án).

A technikai elemzők szerint a bitcoin csökkenő volumene, a határidős termékek stagnáló száma, valamint a kriptopiac hirtelen, V alakú felépülése megnöveli annak az esélyét, hogy a bitcoin árfolyama kis időn belül bezuhan.

Esés vár a bitcoinra?

Az az anonim kereskedő, aki 2018 decemberében megjósolta a bitcoin 3000 dolláros árfolyamgödrét, azt mondta, hogy a BTC mostani görbéit értelmezhetjük Elliot-hullámként vagy egy nagy háromszögként is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mindkét indikátor rövid távon korrekciót jelez, mivel mind a határidős, mind pedig a spot piacok alacsony forgalommal üzemelnek.
A bitcoin legutóbbi trendje szintén hasonlít a Wyckoff mintázatra is, amelynek lejátszódása a 4000 dolláros régió újratesztelését jelentené.
A kereskedő szerint:

„Ennél a pontnál számos különféle irányra lehet számítani. Vagy wxy, nagy háromszög, nagyobb flat, nem vagyok biztos benne; ami biztos, hogy 3 hullám sorozata kitűnik és további 5 hullám hiányzik. Emiatt mondom, hogy korai lenne még kijelenteni, hogy a gödrön már túl vagyunk.”


Az Elliot-hullám mintázata gyakran osztja meg a kereskedőket, amikor arról van szó, mennyire praktikus az ártendenciák meghatározásakor, mivel mind bullish, mind pedig bearish forgatókönyveket előrejelezhet.

Ebből kifolyólag, amikor az elemzők Elliot-hullám formálódását fedezik fel a bitcoinon vagy más kriptopénzen, mindig megvizsgálnak más adatokat is: ezek közé tartozik a spot tőzsdék napi forgalma.
A spot volumen kritikus indikátora annak, hogy a kriptopénzpiacok lakossági kereskedői milyen érdeklődést mutatnak a bitcoin iránt.
A határidős tőzsdék tőkeáttételes volumenével szemben az olyan spot váltók forgalma, mint a Coinbase, Binance, Kraken vagy Bitstamp, betekintést nyújtanak a kiskereskedők piacába is.

A BTC spot piacának volumene fontos tényező

A bitcoin árfolyama csaknem megduplázódott korábban ezen a héten a határidős tőzsdék 3600 dolláros, és a spot tőzsdék 4000 dolláros, március 12-i árfolyamához képest.
Bár az eszközosztály ára 100%-ot növekedett, a bitcoin spot volumene továbbra is viszonylag stagnáló maradt, ellehetetlenítve ezzel a március elején tapasztalt szintekhez való visszatérést.
A Skew adatai szerint a bitcoin spot volumene március 12-én egymilliárd dollár volt, azóta azonban 250 millió dollár alá csökkent.

A bitcoin spot piacainak forgalma március eleje óta. Forrás: Skew.

A lakossági befektetők részéről tapasztalható alacsony kereslet, és a stabilkoinokba áramló tőke általában azt jelzi, hogy a befektetők a bitcoin egy következő áresésére készülnek a közeljövőben.

Olvastad már? Mike Novogratz szerint hat hónap múlva megduplázódhat a bitcoin értéke

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!