A koronavírus miatt több figyelmet kaphatnak a jegybanki kriptopénzek

-

Edwin Bautista, a UnionBank vezérigazgatója szerint a koronavírus elhozhatja a készpénzek végét, és felgyorsíthatja a digitális banki szolgáltatások elterjedését, köztük a központi bankok által kiadott kriptopénzek bevezetését is.

A digitalizáció a helyes megközelítés a vírussal szemben

A UnionBank – a Fülöp-szigetek kilencedik legnagyobb bankjának – vezérigazgatója az Euromoneynak adott interjút.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Bautista szerint ez lehet a készpénz vége, legalábbis a Fülöp-szigeteken, ahol az ország teljes lezárása jelentős kihívásokkal jár a több mint 2000 sziget lakóinak számára.
Ez az ország jegybankjának is kihívást jelent, melynek komoly erőfeszítéseibe kerül, hogy készpénzt juttasson a sziget bankjaiba és bankautomatáiba.
A legértelmesebb lépés a pénzügyi rendszer olyan szintű digitalizálása lenne, hogy az embereknek elegendő digitális pénzük legyen a mindennapokra.
Bautista szerint a bankonknak ki kell kipróbálniuk a digitális készpénz és talán még kriptopénz kibocsátását is.
Elmondása szerint:

 „Az egyik fő felismerés, hogy minél tovább tart ez a járvány, annál nagyobb nyomás helyeződik a hagyományos készpénz ellátási láncára. Szerintem a bankok nyitottabbak lesznek a digitális készpénz vagy valuták, QR-kódok vagy akár a kriptopénzek és digitális tokenek tesztelésére, fejlesztésére és kiadására.”

Bautista büszke arra, hogy a UnionBank vezető szerepet tölt be a régió bankjai között a digitalizáció szempontjából.
A bank több irányítóközpontot állított fel digitális rendszere számára, és megkérte az összes nem létfontosságú alkalmazottját, hogy otthonról dolgozzanak. Így ágazataik 95%-a üzemel, annak ellenére, hogy személyzetük 75%-a távolról dolgozik.
A Union a múlt hónapban 7000 új, teljesen digitális számlát nyitott, emellett 20 000 ügyfelük töltötte le a múlt hónap során a bank alkalmazását. A cég igazgatótanácsa a múlt héten megtartotta az első teljesen digitális ülését.
A jelenlegi helyzet miatt legtöbb ügyfelük az online bankok felé vette az irányt.

A központi bankok rákapcsolhatnak egy központi bank által kiadott kriptopénz elfogadására

A készpénz egyre gyakoribbá válik, és nem tudni, hogy ez kockázatot jelenthet-e.
A Szingapúri Pénzügyi Hatóság – amely Szingapúr jegybankja és pénzügyi törvényhozó szerve is egyben – arra kérte a lakosságot, hogy online és érintkezésmentes fizetést alkalmazzanak, például kriptopénzeket, valamint hogy mossanak kezet, miután készpénzhez nyúltak.
Végül lehet, hogy a központi bankok a blokkláncalapú valuták vagy a kriptopénzek felé fordulnak.
Említésre méltó, hogy már több jelentős központi bank összefogott, hogy kipróbálják a jegybankok által kibocsátott kriptoeszközöket (CBDC-k).

Olvastad már? Mike Novogratz szerint hat hónap múlva megduplázódhat a bitcoin értéke

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!