3 fejlesztés, amely jelentősen megváltoztathatja a Bitcoint

-

Annak ellenére, hogy milyen forradalmi szerepe lehet, a bitcoin továbbra sem valamiféle befejezett dolog.
Hosszú, és gyakran heves vitákat keltő fejlesztései már régóta forró témának számítanak a támogatók és kritikusok körében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Több kulcsfontosságú fejlesztése azonban hamarosan beteljesül, amely sorsdöntő lehet a tömeges elterjedést illetően.

Továbbra is prioritás a skálázhatóság

A hálózat kapacitásának növelése sokak szerint elengedhetetlen a Bitcoin hosszú távú sikeréhez.
A kriptopénzt nagyon sok kritika éri amiatt, hogy rengeteg altcoin már rég lekörözte a másodpercenként megvalósítható tranzakciók számában.
A rajongók szerint egy működőképes skálázási megoldás már régóta a bitcoin legnehezebb kérdése és kihívása.
A Segregated Witness (SegWit) elterjedése lehetővé tette a Lightning Network (LN) megalkotását. A fejlesztés elvileg megoldást jelenthet a skálázhatóságra is.
A LN azonban nem aratott túl nagy sikert megjelenése óta. A tárcák és alkalmazások, melyek a protokollt használják, nem túl felhasználóbarátak, ezért nem sikerült túlzottan elterjedniük.
Ez a tény viszont megváltozhat a hálózat növekedésével. A napi tranzakciók száma jelenleg olyan alacsony, hogy a LN nélkül is könnyen utalhatunk a láncon. A bitcoin hamarosan újból problémákkal szembesülhet, ha a napi tranzakciók száma megduplázódik, amely előbb vagy utóbb elkerülhetetlenné válik. Ezen a ponton a tranzakciós költségek és a lassú visszaigazolások miatt a LN sokkal vonzóbbá válhat.
Egyéb skálázási megoldásokon is dolgoznak. A Blockstream által népszerűsített Liquid is gyorsan terjed. A Longhash nemrég rámutatott, hogy több bitcoint utalnak a Liquid hálózatán, mint a LN-ön keresztül.

Egyre fontosabb az adatvédelem

A kritikusok már régóta támadják a bitcoin amiért nem rendelkezik valódi titkosítással, ugyanis minden tranzakció – annak azonosítója segítségével – lekövethető a láncon.
Néhány olyan altkoin, mint a monero, a zcash és a dash is különböző megoldásokkal próbálja orvosolni ezt a problémát.
A bitcoin fejlesztői már évek óta dolgoznak az ügyön. Az egyik megoldás az úgynevezett bulletproofs lehetővé tenné az úgynevezett „nulla ismeretű bizonyítékokat”.
Ezek lényege, hogy a küldő és fogadó felek a tranzakció részletei nélkül ismernék annak értékét, így bizalmasan lehetne utalni és utalásokat fogadni.
Emellett egyéb fejlesztéseken is dolgoznak az adatok védelmének érdekében. Egyelőre korai lenne megjósolni, hogy melyik lesz sikeres, de kétség sem férhet hozzá, hogy a vezető kriptopénz hamarosan lehetővé teszi a teljesen bizalmas felhasználást.
Egyelőre azt sem tudni, hogy ez hogyan illeszkedhet majd bele a különböző nemzetközi szabályozások irányelvrendszereibe.

A keresztláncok funkciója új kapukat nyithat

A kriptopénz fejlesztői már régóta szeretnék megvalósítani a különböző blokkláncplatformok közötti utalásokat. Ennek különböző megoldásait már tesztelték az elmúlt évek alatt. Legnépszerűbb közülük az Atomic Swaps.
A legnagyobb szükség erre talán a Bitcoin és az Ethereum hálózata között lehet.
Vitalik Buterin erről nemrég így írt:


Az egyik legígéretesebb a Nerve-hálózat, amely a Nuls ökoszisztéma része. A Nuls technikai csapata nemrég adta ki azt a fehér könyvet, melyben leírják, hogy a Nerve-hálózat miképpen hozza létre a Bitcoin és Ethereum közötti kapcsolatot.
A Nuls mellett a Cosmos és a Polkadot platformok is hasonló projekteken dolgozik.
A legfontosabb tény, hogy a bitcoin még messze áll attól, hogy kész legyen. Ezek a fejlesztések viszont a jövőben drámaian megváltoztathatják a kriptopénz felhasználását és lehetőségeit.

Olvastad már? Jó hír: bitcoin hamarosan átlépheti 200 napos mozgóátlagát

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!