A CBDC-k (jegybank által kibocsátott digitális valuták) témája meglehetősen háttérbe szorult a központi bankok között.

Mindezek ellenére a Bank of Korea (BoK) most felfedte 22 hónapos bevezető tervét, annak ellenére, hogy pár hónappal ezelőtt még csak nem is beszéltek róla.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bank of Korea a digitális valuták felé veszi az irányt

Úgy tűnik, hogy a Bank of Korea meggondolta magát a CBDC-k fontosságát illetően. Annak ellenére, hogy februárban még szkeptikusak voltak, a bank igazgatói most úgy döntöttek, hogy módosítják a koreai CBDC kiadásának terveit.

A Korean Times cikke alapján a pénzintézet hasonló lépéseket követ, mint az USA és Japán.

Ahelyett, hogy azonnal kiadnának egy nemzeti digitális valutát, a BOK tart attól, hogy egy digitális von destabilizálhatná az ország pénzügyi rendszerét.

Azt nem tudni, hogy a koronavírus és a gazdasági válság veszélye miatt aggódnak-e. A BoK egyelőre 22 hónapon át tesztelni fogja, hogy egy digitális valuta leválthatja-e a készpénzt. A bank egyéb kérdések mellett a rendszer esetleges technikai problémáit is górcső alá fogja venni.

Korea a fejlett országokhoz hasonlóan jár el

A BoK úgy tűnik, hogy az olyan világvezető országokhoz hasonlóan jár el, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán és Kanada.

Egy BoK-hivatalnok szerint:

 „Amerika és Japán sem tervezte CBDC kiadását a közeljövőben, de megváltoztatták terveiket, hogy jobban megvizsgálják ezt a feltörekvő ágazatot.”

Dél-Korea nem az egyetlen nagy gazdaság, amely egyre komolyabban veszi a digitális valutákat. A Bank of Korea csatlakozott hat nyugati bankóriáshoz, hogy januártól együtt kutassák a CBDC-k témáját.

Ázsiában Kína a fő játékos, amely már tavaly is bejelentette, hogy kiemelt fontosságot kap egy CBDC fejlesztése, de ennek kiadásának pontos dátuma nem ismert.

A BoK hivatalnoka szerint:

 „A Bank of Korea úgy döntött, hogy proaktív szerepet vállal a fizetési rendszerek gyors változásában itt és külföldön is. Felállítunk egy CBDC-tesztrendszert, és leellenőrizzük az esetleges technikai és jogi akadályokat.”

Egy tesztprogram bevezetése nagy előrelépés Dél-Korea számára, de a központi bank hangsúlyozta, hogy az átállás nem a közeljövőben várható.

Ennek oka, hogy az ország pénzügyi szolgáltatási piaca továbbra is jelentős mértékben készpénzalapú.

Olvastad már? Egekben a kriptopénzek iránti globális kereslet

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂