A Bank of Korea megkezdené az első CBDC tesztelését

-

A CBDC-k (jegybank által kibocsátott digitális valuták) témája meglehetősen háttérbe szorult a központi bankok között.
Mindezek ellenére a Bank of Korea (BoK) most felfedte 22 hónapos bevezető tervét, annak ellenére, hogy pár hónappal ezelőtt még csak nem is beszéltek róla.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bank of Korea a digitális valuták felé veszi az irányt

Úgy tűnik, hogy a Bank of Korea meggondolta magát a CBDC-k fontosságát illetően. Annak ellenére, hogy februárban még szkeptikusak voltak, a bank igazgatói most úgy döntöttek, hogy módosítják a koreai CBDC kiadásának terveit.
A Korean Times cikke alapján a pénzintézet hasonló lépéseket követ, mint az USA és Japán.
Ahelyett, hogy azonnal kiadnának egy nemzeti digitális valutát, a BOK tart attól, hogy egy digitális von destabilizálhatná az ország pénzügyi rendszerét.
Azt nem tudni, hogy a koronavírus és a gazdasági válság veszélye miatt aggódnak-e. A BoK egyelőre 22 hónapon át tesztelni fogja, hogy egy digitális valuta leválthatja-e a készpénzt. A bank egyéb kérdések mellett a rendszer esetleges technikai problémáit is górcső alá fogja venni.

Korea a fejlett országokhoz hasonlóan jár el

A BoK úgy tűnik, hogy az olyan világvezető országokhoz hasonlóan jár el, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán és Kanada.
Egy BoK-hivatalnok szerint:

 „Amerika és Japán sem tervezte CBDC kiadását a közeljövőben, de megváltoztatták terveiket, hogy jobban megvizsgálják ezt a feltörekvő ágazatot.”

Dél-Korea nem az egyetlen nagy gazdaság, amely egyre komolyabban veszi a digitális valutákat. A Bank of Korea csatlakozott hat nyugati bankóriáshoz, hogy januártól együtt kutassák a CBDC-k témáját.
Ázsiában Kína a fő játékos, amely már tavaly is bejelentette, hogy kiemelt fontosságot kap egy CBDC fejlesztése, de ennek kiadásának pontos dátuma nem ismert.
A BoK hivatalnoka szerint:

 „A Bank of Korea úgy döntött, hogy proaktív szerepet vállal a fizetési rendszerek gyors változásában itt és külföldön is. Felállítunk egy CBDC-tesztrendszert, és leellenőrizzük az esetleges technikai és jogi akadályokat.”

Egy tesztprogram bevezetése nagy előrelépés Dél-Korea számára, de a központi bank hangsúlyozta, hogy az átállás nem a közeljövőben várható.
Ennek oka, hogy az ország pénzügyi szolgáltatási piaca továbbra is jelentős mértékben készpénzalapú.

Olvastad már? Egekben a kriptopénzek iránti globális kereslet

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!