Az ár még nem változott, valami más igen: így zajlott a BCH feleződése

-

Ma, magyar idő szerint 14:19 perckor a Bitcoin láncának vezető elágazása végrehajtotta a blokkjutalom csökkentését, miután a blokkonként kibányászott kriptopénz 12,5 BCH-ról 6,25-re csökkent.
Ez egyben azt is jelenti, hogy az altcoin inflációja szintén 50 százalékkal csökkent, amely tény az esemény egyik fő oka.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin cash árfolyama érdekes módon nem igazán változott, az azóta eltelt nagyjából 5 órában (a cikk megjelenésekor) szorosan a 260 és 270 dollár között tartotta magát.
Élete egyik legfőbb eseményére tehát úgy reagált, mintha misem történt volna. A bányászok mindenesetre nem ültek ölbe tett kézzel.

Kiugró időt mutatott a BCH blokkideje

Miután a 630 000. blokk 14:19 perckor kibányászásra került, a feleződés pedig aktiválódott, a CryptoSlate újságírójának feltűnt, hogy két blokk kibányászása között eltelt idő 109 perc volt – ez 1000 százalékkal magasabb, mint a 10 perces átlag, amelyre a hálózat törekszik.
Mindez látszólag azért történt, mert a BCH bányászainak alkalmazkodniuk kell a jövedelmük csökkenéséhez.


Fontos azonban megjegyezni, hogy a 100 perces blokkidő után a Bitcoin.com blokkláncfelfedezője gyors egymásutánban regisztrálta új blokkok sorozatát. Ekkor már 40 perc alatt 6 blokk került a láncra, amely arra utal, hogy a bányászok próbálnak alkalmazkodni a bányászás új korszakához.
Az alagúton azonban még mindig nem vagyunk túl.
A LongHash kriptoadatokkal foglalkozó hírportál jelentése szerint az első hivatalos halvingot követően a BCH „biztonsági találatot kap” majd.
A blokkjutalom csökkenése a LongHash szerint „odáig vezethet, hogy a biztonság is csökkenni fog, hiszen a blokkjutalom csökkent értéke nem elég ösztönző a bányászok számára, hogy a hashelő erőforrásaikat a hálózat biztosítására fordítsák.”

Közeledik a BTC feleződése is

Az altcoin blokkjutalmának csökkenése 35 nappal a Bitcoin halvingja előtt valósult meg, amely utóbbi egy jóval nagyobb esemény lesz. A BCH-nak egyébként azért sikerült beelőznie a Bitcoint, mert „2017-ben kezdeti problémák adódtak a BCH nehézségbeállító algoritmusával” – a BitMEX Research szerint.


Ahogy a mostani feleződés közeledik, az azt övező hájp is egyre nagyobb
A Google Trends előzetes adatai az éppen zajló hétre arra engednek következtetni, hogy a „Bitcoin halving” kulcsszó iránti érdeklődés 12 hónapos magasságokba fog emelkedni április 11-ig.
Az Egyesült Államokra vonatkozó adatok jóval drámaibbak. A Google szerint ugyanis kétszer annyi amerikai fog most a kulcsszóra keresni, mint múlt héten.
Ez feltehetőleg összhangban áll az elemzők azon jóslataival, melyek szerint a feleződésnek nagy hatása lesz a bitcoin árfolyamára.
Ahogy azt már mi is számtalanszor megírtuk, PlanB, a Twitter népszerű elemzője rájött, hogy a bitcoin összpiaci értéke megjósolhatóvá válik az eszköz előzetes ritkaságának ismeretében.
A modell szerint a bitcoin értéke 55 000 és 100 000 dollár között lesz majd a feleződés után.

Olvastad már? A CoinGecko szerint a CoinMarketCap nem lesz képes független maradni

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Bitcoin Clipart
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!