A texasi törvényhozók lecsaptak az Ultra Mining bitcoinbányászcégre

-

A Texas Állami Értékpapír Bizottság (TSSB) felfüggesztési felszólítást küldött egy csaló bitcoinbányászcégnek.
A törvényhozók szerint az Ultra BTC Mining illegális befektetéseket kínált, emellett olyan jótékony adományokkal büszkélkedett, amelyeket nem lehetett igazolni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Irreális megtérülést ígért a cég

A felszólítás szerint az Ultra Mining 18 millió dollárnyi tőkét szedett össze hatalmas profitokat ígérve. A biztosság szerint:

„A cég hihetetlen megtérülést ígért. Olyan hihetetlen számokkal dobálóztak, mint 10 000 dollárért évente 10 500 dollárnyi pénzt kaphatnak vissza, 50 000 dollárért cserébe pedig 52 000 dollárt.”

A bizottság emellett kiemelte, hogy a cég és ügynöke, Laura Branch azt állítja, hogy 100 000 dollárt adakozott az UNICEF-nek a koronavírus-járvány megfékezésére, állítását azonban nem tudta igazolni.
A nyomozás egyik kulcseleme, hogy az Ultra Mining nem részletezi, hogyan is működik a cég. „A cég nem volt hajlandó elárulni, hogy hol zajlik a bányászás és melyik bányászközösséghez van köze, vagy milyen gépeket használnak.” Más szóval a bizottság úgy gondolja, hogy az egész nem más, mint egy Ponzi-csalás.
Alabama Állam Értékpapír Bizottsága is csatlakozott Texashoz a cég elleni fellépésben.

A törvényhozók szerint értékpapírcsalás történt

A felszólításban kiemelendő, hogy az Ultra Miningot értékpapír-törvényekkel kapcsolatos csalással vádolják. Az állam szerint a cég ajánlata értékpapírnak számít, mivel olyan befektetésről van szó, amely megtérülést kínál.
A kérdés, hogy a kriptopénzek értékpapírnak számítanak-e nagyon összetett – még a törvényhozók sem hoztak róla konkrét döntést. Az Ultra Mining ügyben azért nem lényeges ez, mivel itt hash erőt árultak bányászásra, bár ez is kérdéseket vethet fel.
A bitcoinbányászás gyors növekedésnek indult Texas államban az olcsó energia és laza elektromossági piacnak köszönhetően. Ha a hashráta valóban értékpapírnak számít, akkor a törvényhozók jelentős akadályt gördíthetnek a bányászcégek elé.
A törvényhozók szívesen látnának több bányászcéget, így valószínű, hogy a kormány gyorsan meghatározza a kriptopénzek és hash erő konkrét jogi definícióit.
Mindenesetre ez a lépés semmiképpen nem lesz könnyű, mivel a kriptopénzek egy új vagyoni eszköz, amelyet nem könnyű behatárolni a jelenlegi értékpapír-törvények közé.

Olvastad már? Néhány kriptocég forgalma a bizonytalanság ellenére is növekedett

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!