Néhány kriptocég forgalma a bizonytalanság ellenére is növekedett

-

Habár a világban nagy gazdasági leállások tapasztalhatók a koronavírus-járvány megelőzését célzó intézkedések miatt, a MoonPayhez és Wyre-hoz hasonló kriptovállalkozások forgalma mégis növekvőben van.

„Az utóbbi időben nagy kiugrást láthattunk a kiskereskedelmi volumenben” – mondta Jack Jia, a Wyre kriptofizetési szolgáltatás intézményi értékesítésekért felelős vezetője a Cointelegraphnak április 3-án eljuttatott e-mailjében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

„Először volt egy magasabb kiugrás a forgalom értékesítési oldalát illetően, pont a piacok összeomlása előtt. Aztán zsinórban 3 napon át bővítenünk kellett feldolgozási kapacitásunkat a vásárlái oldalon, rögtön az összeomlást követően, pár héttel ezelőtt” – tette hozzá.

Többen használják most a kriptót?

Az elmúlt pár héten a mainstream piacok szignifikáns lejtmenetbe kezdtek a koronavírus-járványt illető félelmek közepette, az utóbbi napok azonban újjáéledés és felépülés jeleit mutatják.
A bitcoin durván 50%-ot esett március 12. és 13. között. A kriptopénz pár hete látszólag már elvált a hagyományos piacoktól, az oldalirányban haladó árfolyam, majd növekedés pedig valóban jó érvek erre az elméletre.

„Az intézményi befektetők 2017 után kerültek közelebbi kapcsolatba kriptokereskedéssel; miután a hagyományos piacok március elején jelentős korreláción estek át, a Wall Streeten mindenki meg akart szabadulni a pozícióitól (…), ez pedig a kriptopiacokat is magával rántotta” – mondta Jia.

„Az ezt követő hetekben viszont továbbra is – főleg a bitcoin esetében – kitartottak a magasabb volumenek, mind a lakossági, mind pedig az intézményi OTC-ügyfelek esetében” – folytatta.

Mi a helyzet a többiekkel?

A MoonPay fiat-to-crypto piactér szintén megnövekedett ügyfélszámokat tapasztalt március kezdete óta, miután a globális bizonytalanság fokozódott.

„A március nálunk, a MoonPaynél rekordhónap volt: a kriptopénzek vásárlási volumenét illetően több mint 80%-os növekedést tapasztaltunk a hálózatunk partnerváltói, -tárcái és decentralizált alkalmazásai körében” – árulta el a Cointelegraphnak Soto-Wright, a MoonPay társalapító-vezérigazgatója.

Hogy kezelni tudják a növekvő ügyfélszámot, valamint hogy fokozzák az adatvédelmet és biztonságot, a MoonPay már egy új, ideiglenes stratégiai vezetőt is felvett a csapatába.

„Nils Puhlmann ideiglenes stratégiai vezetővel egy olyan veteránt alkalmazunk, aki a legerősebb biztonsági csapatokat építette fel olyan helyeken, mint a Twilio, a Zynga vagy az Electronic Arts, és nagyon megtisztelve érezzük magunkat, hogy útmutatásai szerint járhatunk el” – mondta Soto-Wright.

A MoonPay egyébként azután kezdett el igazán foglalkozni a biztonsági kérdésekkel, hogy az IOTA hetekkel ezelőtt történt meghekkelése a céghez volt visszavezethető.

Olvastad már? Az ár még nem változott, valami más igen: így zajlott a BCH feleződése

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!