„Rendszerszintű kockázatot” jelenthetnek a globális stabilkoinok az EU-ra

-

A francia Pénzpiaci Felügyelet (AMF) megosztotta álláspontját a kriptoeszközökkel és azok szabályozásával kapcsolatban, válaszul az Európai Bizottság konzultációjára.

Miközben az ország támogatja az „ambiciózus megközelítést” az innováció érdekében, a hatóságoknak továbbra is aggodalmaik vannak a globális stabilkoinok hatásaival kapcsolatban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az AMF válaszol az EU kriptojavaslatára

Az Európai Unió egy ideje már olyan stratégián dolgozik, amely elősegíti a blokkláncon belül történő digitális finanszírozást, foglalkozik azonban az általa okozott lehetséges károkkal is.
A bizottság kérdőíveit 2019. december 19. és 2020. március 19. között tölthették ki a tagállamok illetékes szervei. Témája az volt, hogyan lehet fenntartható jogi keretrendszert létrehozni a kriptoeszközök piacának.
Az AMF válasza sok mindenben egyetért az általános megközelítéssel, és a kedvező környezet mellett teszi le a voksát, hogy virágozhassanak az EU blokkláncprojektjei. A stabilkoinokkal kapcsolatban azonban továbbra is óvatos.
Arra a kérdésre, hogy hogyan határozná meg a kriptoeszközök csoportosítását, az AMF azt válaszolta, hogy a már meglévő kategóriákat kellene alkalmazni,

„különösen, hogy különbséget tegyünk a pénzügyi eszközként és nem pénzügyi eszközként értelmezett kriptoeszközök között.”

Azon kriptopénzek esetében, amelyek nem esnek a pénzügyi eszköz kategóriája alá, az AMF támogatón áll hozzá, már ami a jogi keretrendszer létrehozását illeti azok megfigyelésére.
A franciák szintén örülnének neki, ha létrejönne egy európai szintű jogi homokozó, egyfajta digitális laboratórium, amely lehetővé tenné az értékpapírtokenek számára azok nem túlzottan szabályozott körülmények között történő fejlesztését.

Az AMF szintén támogatná a bankok közötti elszámolás blokkláncra emelését.

Különleges rendelkezések a stabilkoinokra nézve

Az AMF válaszában a francia hatóságok azt javasolják, hogy az EU különleges rendelkezéseket léptessen hatályba, ha globális stabilkoinokról van szó. Ezek – mint mondják – „rendszerszintű kockázatot jelenthetnek az Európai Unió számára”.
A Librára adott francia reakcióból kifolyólag nem meglepő, hogy egy egész világot behálózó stabilkoin nem a szívük csücske.
Tény ugyan, hogy olyan országok, mint Svájc vagy az Egyesült Királyság kutakodott az ezeket illető szabályozói keretrendszerek után, a franciák egyértelműen kijelentették, hogy teljesen betiltanák a Facebook kriptovalutáját.
Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter különösen úgy érezte, hogy mindez hátrányos hatással lenne az Európai Unió tagállamainak szuverenitására.

Olvastad már? Az ár még nem változott, valami más igen: így zajlott a BCH feleződése

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!