Így reagált a közösség az új bitcoincsúcsra

-

Újabb történelmi pillanatnak lehettünk részesei, a bitcoin értéke újra rekordmagasságba szökött.

Két vezető tőzsdén, a Bitstampen és a Binance-en a bitcoin árfolyama átlépte 2017-es csúcsát, a 19.800 dollárt.

A 20.000 dolláros határt, melyet sokan a korábbi rekordnak tekintenek, még nem sikerült áttörni.  Ennek ellenére mindenki ünnepel.

Új magaslatokba tört a bitcoin

A piac nagy része az elemzőkhöz hasonlóan reagált. Azok számára, akik túlélték a medvepiacot, ez egy régóta várt pillanat volt.
Sokan gondolták úgy, hogy a 2018-as összeomlás után a bitcoin már sohasem fogja elérni korábbi csúcsát.
A gyors emelkedés mégis győzelmet hozott a bikák számára.


Egyre fogynak azok az elemzők, akik úgy hiszik, hogy a 18.000 dolláros esés után tovább eshet az árfolyam. Olyanok is reagáltak a hírre, akik nem tagjai a kriptoszférának.
A Bloomberg, a CNBC és egyéb vezető pénzügyi hírportálok is beszámoltak a bitcoin árfolyamáról, és a Twitteren is pörög a téma. Kanadában jelenleg ez a második legnépszerűbb téma a Twitteren.
A legtöbb Twitter-üzenetben arról írnak, hogy mennyire izgalmas az új rekord.

Mi állhat mögötte?

Sokak szerint az amerikai intézményi befektetők állhatnak a rekord mögött.
A bitcoin a múlt héten esni kezdett, sokak szerint a vásárlók hagyhatták el a piacot. Elemzők kiemelték, hogy Hálaadás napján alacsony volt a bitcoin likviditása, amely szintén azt sugallta, hogy az intézményi befektetők nincsenek jelen a piacokon.
A bitcoin pontosan azt követően állt helyre, hogy az ünnepi hétvége után visszatérhettek a hivatásos befektetők.
Arról nem is beszélve, hogy egyre több és több intézmény jelentette be, hogy bitcoint fog vásárolni.
A múlt héten a Guggenheim Macro Opportunities Fund árulta el, hogy vagyona akár 10%-át is bitcoinba tervezi fektetni.

Scott Minerd, a cég információs igazgatója tavaly kiadott egy jelentést, melyben leírta, hogy hamarosan drámai változáson eshet át a cég pénzügyi alapja.
Kiemelte, hogy a világból eltűnhetnek az adósságok, amely a valuták elértéktelenedéséhez vezethet.
Aztán ki tudja, lehet, hogy ezt az évet még John McAfee pénisze is túléli.

Olvastad már? Egy vagyonkezelő szerint csupán a bitcoinba áramlik az aranyból kitörő tőke

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!