Újabb történelmi pillanatnak lehettünk részesei, a bitcoin értéke újra rekordmagasságba szökött.

Két vezető tőzsdén, a Bitstampen és a Binance-en a bitcoin árfolyama átlépte 2017-es csúcsát, a 19.800 dollárt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A 20.000 dolláros határt, melyet sokan a korábbi rekordnak tekintenek, még nem sikerült áttörni.  Ennek ellenére mindenki ünnepel.

Új magaslatokba tört a bitcoin

A piac nagy része az elemzőkhöz hasonlóan reagált. Azok számára, akik túlélték a medvepiacot, ez egy régóta várt pillanat volt.

Sokan gondolták úgy, hogy a 2018-as összeomlás után a bitcoin már sohasem fogja elérni korábbi csúcsát.

A gyors emelkedés mégis győzelmet hozott a bikák számára.

Egyre fogynak azok az elemzők, akik úgy hiszik, hogy a 18.000 dolláros esés után tovább eshet az árfolyam. Olyanok is reagáltak a hírre, akik nem tagjai a kriptoszférának.

A Bloomberg, a CNBC és egyéb vezető pénzügyi hírportálok is beszámoltak a bitcoin árfolyamáról, és a Twitteren is pörög a téma. Kanadában jelenleg ez a második legnépszerűbb téma a Twitteren.

A legtöbb Twitter-üzenetben arról írnak, hogy mennyire izgalmas az új rekord.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mi állhat mögötte?

Sokak szerint az amerikai intézményi befektetők állhatnak a rekord mögött.

A bitcoin a múlt héten esni kezdett, sokak szerint a vásárlók hagyhatták el a piacot. Elemzők kiemelték, hogy Hálaadás napján alacsony volt a bitcoin likviditása, amely szintén azt sugallta, hogy az intézményi befektetők nincsenek jelen a piacokon.

A bitcoin pontosan azt követően állt helyre, hogy az ünnepi hétvége után visszatérhettek a hivatásos befektetők.

Arról nem is beszélve, hogy egyre több és több intézmény jelentette be, hogy bitcoint fog vásárolni.

A múlt héten a Guggenheim Macro Opportunities Fund árulta el, hogy vagyona akár 10%-át is bitcoinba tervezi fektetni.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Scott Minerd, a cég információs igazgatója tavaly kiadott egy jelentést, melyben leírta, hogy hamarosan drámai változáson eshet át a cég pénzügyi alapja.

Kiemelte, hogy a világból eltűnhetnek az adósságok, amely a valuták elértéktelenedéséhez vezethet.

Aztán ki tudja, lehet, hogy ezt az évet még John McAfee pénisze is túléli.

Olvastad már? Egy vagyonkezelő szerint csupán a bitcoinba áramlik az aranyból kitörő tőke

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.