Az Ethereum a csomópontok tekintetében lenyomta a bitcoint

-

A „világ decentralizált számítógépe” történelme során először vette át a vezetést a bitcoin felett a csomópontok száma tekintetében.

A csomóponthadjárat

A Bitfly adatai alapján az Ethereum már több mint 11.137 aktív csomóponttal rendelkezik, míg a bitcoin csupán 10.981 csomóponttal bír.


Lényegében a csomópontok adják a blokklánc gerincét. Itt tárolják a blokkláncok adatait és átlagos számítógépeken vagy szervereken is futtatni lehet őket.
Minden csomópont csatlakozik egymáshoz, és folyamatosan megosztják egymással a hálózat változásait, hogy az „naprakész” legyen.
Így az adatok tárolásra és megosztásra kerülnek a blokkláncon, mivel minden egyes „teljes csomópont” a blokklánc teljes tranzakciós történetét tartalmazza.
Az Ethereum hálózatának gyors növekedésével mára ez lett a világ legnagyobbika, annak ellenére, hogy a Bitcoin után hat évvel jelent meg. Ennek oka, hogy számos alkalmazás és termék fut az Ethereum hálózatán, ezzel szemben a Bitcoint kevesebb célra lehet felhasználni, és inkább digitális fizetőeszközként működik.

Hol vannak a bitcoin csomópontok?

2820 bitcoincsomópont ismeretlen helyen van, „de az USA a világelső (az elérhető csomópontok tekintetében) 1847 csomóponttal (a hálózat 16%-a).
Ezt követi Németország 1712 csomóponttal (a hálózat 15%-a), majd Franciaország 578 csomóponttal (a hálózat 5%-a).

Érdekes, hogy Kína világelső a bányászásban, mégsem rendelkeznek követhető csomópontokkal.
Az Ethereum hálózata jelentős növekedést tapasztalt az elmúlt egy hét során, november 23-a óta több mint 2200 új csomópont jelent meg.

Ez egybeesik az ETH 2.0 indulásával, amellyel az Ethereum bányászásról egy úgynevezett proof of stake mechanizmusra áll át.
December elsején lép életbe az első fázis. Az ETH 2.0 megjelenésével egy gyorsabb hálózatot, alacsonyabb költségeket és skálázhatóságot kaphatunk, ennek teljes megjelenése azonban még évekbe is telhet.

Olvastad már? A Guggenheim Partners is bitcoinbefektetésre készülhet

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!