A Cardano növekedése a bitcoin ralija alatt parabolikus volt, a coinok királyával ellentétben azonban nem bizonyult fenntarthatónak.

Egy visszahúzódás során az ada árfolyama 35%-os csökkenést tapasztalt, azóta pedig inkább konszolidációról tudunk beszélni.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Most arra számíthatunk, hogy az ada folytatja konszolidációját egészen addig, amíg el nem ér egy adott pontot.

Ezen túljutva vagy egy áttörés vagy letörés várhat az árfolyamra. A bitcoin rövid távú – jelenleg bearish – tendenciáiból ítélve inkább ez előbbire van nagyobb lehetőség, hacsak nem történik drasztikus csökkenés a vezető kriptopénz árfolyamában.

A négyórás csártot vizsgálva az ada konszolidációja egy szimmetrikus háromszöggel jellemezhető.

Forrás: ADAUSD TradingView
Indokok

A korábbi, parabolikus bullish mozdulatot figyelembe véve egy folytatódó bika alakzat alakulhat ki. Ennélfogva az ada hirtelen növekedésére kell számítanunk, ha túljut a korábban említett – még ismeretlen – szinten.

Ez az első oka, amiért sokan bullishak a kriptopénzt illetően; egy másik pedig az, hogy a 14,7 dollárcentes szint egy régóta tartó, erős támasznak bizonyult.

Az erről a szintről való visszapattanás valószínűleg tűnik, és ez lehet az, ami után a konszolidáció is megszűnhet.

Bár mindezek után biztató lehet longolni az adát, néhány dolgot mégis érdemes figyelembe venni, amelyek függvényében alapjaiban rengethet meg a piac.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az első ezek közül a teljes ökoszisztéma egészsége, amelyen ha túltolják a tőkeáttételt, az minden coin árfolyamára rányomhatja a bélyegét.

A cikk írásakor a bitcoin már kiengedett némi gőzt, hiszen tegnapelőtt némi eséseknek lehettünk tanúi, amely 10%-os csökkenést és több milliós likvidációkat okozott. Így nagyon rövid távon nincs sok esély nagy esésekre, mindenesetre nem árt ezekre is felkészülni.

Összegzés

Figyelembe véve, hogy a Cardano növekedése a bitcoinnal áll korrelációban, itt az ideje újragondolni egy long adapozíciót, főleg, ahogy a bitcoin is éppen rekordárfolyamait döntögeti.

Olvastad már? Így reagált a közösség az új bitcoincsúcsra

Forrás: eng.ambcrypto.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.