Mi várhat a Cardanóra?

-

A Cardano növekedése a bitcoin ralija alatt parabolikus volt, a coinok királyával ellentétben azonban nem bizonyult fenntarthatónak.
Egy visszahúzódás során az ada árfolyama 35%-os csökkenést tapasztalt, azóta pedig inkább konszolidációról tudunk beszélni.

Most arra számíthatunk, hogy az ada folytatja konszolidációját egészen addig, amíg el nem ér egy adott pontot.
Ezen túljutva vagy egy áttörés vagy letörés várhat az árfolyamra. A bitcoin rövid távú – jelenleg bearish – tendenciáiból ítélve inkább ez előbbire van nagyobb lehetőség, hacsak nem történik drasztikus csökkenés a vezető kriptopénz árfolyamában.
A négyórás csártot vizsgálva az ada konszolidációja egy szimmetrikus háromszöggel jellemezhető.

Forrás: ADAUSD TradingView

Indokok

A korábbi, parabolikus bullish mozdulatot figyelembe véve egy folytatódó bika alakzat alakulhat ki. Ennélfogva az ada hirtelen növekedésére kell számítanunk, ha túljut a korábban említett – még ismeretlen – szinten.
Ez az első oka, amiért sokan bullishak a kriptopénzt illetően; egy másik pedig az, hogy a 14,7 dollárcentes szint egy régóta tartó, erős támasznak bizonyult.
Az erről a szintről való visszapattanás valószínűleg tűnik, és ez lehet az, ami után a konszolidáció is megszűnhet.
Bár mindezek után biztató lehet longolni az adát, néhány dolgot mégis érdemes figyelembe venni, amelyek függvényében alapjaiban rengethet meg a piac.

Az első ezek közül a teljes ökoszisztéma egészsége, amelyen ha túltolják a tőkeáttételt, az minden coin árfolyamára rányomhatja a bélyegét.
A cikk írásakor a bitcoin már kiengedett némi gőzt, hiszen tegnapelőtt némi eséseknek lehettünk tanúi, amely 10%-os csökkenést és több milliós likvidációkat okozott. Így nagyon rövid távon nincs sok esély nagy esésekre, mindenesetre nem árt ezekre is felkészülni.

Összegzés

Figyelembe véve, hogy a Cardano növekedése a bitcoinnal áll korrelációban, itt az ideje újragondolni egy long adapozíciót, főleg, ahogy a bitcoin is éppen rekordárfolyamait döntögeti.

Olvastad már? Így reagált a közösség az új bitcoincsúcsra

Forrás: eng.ambcrypto.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!