A 12000 dollár óta az intézményi éhség hajtja a bitcoint

-

Az elmúlt két hónapban a bitcoin meggyőző emelkedést produkált, a 11-12 ezer dolláros régióból a 20.000 dolláros rekordár közvetlen közelébe. A rali intenzitása majdnem a 2017 év végén történt menetelést idézte.

De mi áll a háttérben?

A befektetők és kereskedők több dolgot is említenek, amelyben a mostani rali különbözik a ’17-estől. A mostani hegymenet, a 65%-os erősödéssel szinte kizárólag egyetlen csoportnak köszönhető: az intézményi befektetőknek.

Az előző ralik egyértelműen követhetők voltak a határidős piacokon, ahol a megnövekedett forgalom és a több megnyitott ügylet bizonyítékul szolgált a megnövekedett érdeklődésre.
Most viszont ezek a piacok lényegében csendesek.  Ez pedig feltűnt az elemzőknek is.

„Nyár óta majdnem megduplázódott az árfolyam, a határidős piacokon pedig gyakorlatilag nem történt semmiféle emelkedés. A dollárban számolt, és a fizikai fedezetű szerződéskötések száma sem ugrott meg nagyon.”

Forrás:TradingView

Az előző ralik során sokkal nagyobb érdeklődést lehetett tapasztalni a határidős piacokon, és egyértelműen látszott, hogy a kereskedők mikor és milyen arányban kezdtek long pozíciókat felvenni.
Ezért is terjedt el az a nézet, hogy a nagy emelkedések mindig a derivatívapiacokon kezdődnek, és onnan gyűrűzik át a hatás a spot piacokra, amelyek a határidősöket kezdik követni.
Ez a mostani rali viszont egyértelműen a spot piacokról indult ki. Akik itt vesznek, azok általában nem érdekeltek a rövid távú eladásban, és ténylegesen birtokolni akarják a coinokat.

Intézményi FOMO

Nem számít túlzó következtetésnek, ha kimondjuk, egyértelmű jelek támasztják alá, hogy az intézmények vezetik ezt a ralit.
A BlockTower Capital befektetési igazgatója, Ari Paul így kommentálta ezeket a nézeteket:

„A mostani rali során ki lehet mutatni, hogy algoritmusok hajtják végre a vásárlásokat, mégpedig az USA nappali idejében. Az ázsiai nappali időzónákban teljes a csend. A vásárlók pedig nagy tételben gondolkodó, vagyonos egyének vagy intézmények, akik algoritmust használó OTC-kereskedést végeznek. Eltartott egy darabig, de mostanra nyilvánvaló, hogy a befektetési alapok vezetői, mint amilyen például Paul Tudor Jones is, mind az alapjuk, mind a maguk számára elkezdtek BTC-t felhalmozni, mégpedig egyre gyorsuló ütemben.”

Az elmúlt hetekben több ismert milliárdos és Wall Street-i pénzember is elismerően nyilatkozott a bitcoinról. Köztük van Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, és a BlackRock befektetési vezetője, Rick Rieder, aki 1,6 billió dollár fölött diszponál.

A kisbefektetők is mozgolódnak

Tyler D. Coates, egy népszerű elemző a forgalmasabb derivatívatőzsdéket is megfigyelte.

„A BitMEX számadataiból látszik, hogy a kereskedők és a befektetők is inkább a long oldalra szavaznak, ez pedig jelenleg problémát okozhat. 20.000-nél vagyunk, ilyenkor az erős kezek profitot realizálnak, a gyenge kezek vásárolnak pedig. Egy esésnél ők ráfáznak, márpedig a héten is láttunk nagy visszahúzódást.”

Olvastad már? A Bitcoin hálózata másodpercenként félmillió dollárt mozgat meg

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!