A Bitcoin következő rallyja 3 dologtól fog beindulni

-

Az idei kriptopénz rally elvesztette a lendületét, és még a Bitcoin legnagyobb szabású konferenciája sem tudta elrejteni az aggodalmakat, hogy a Bitcoinnak segítségre van szüksége, ha valaha is vissza akarja nyerni korábbi magaslatait.

A múlt hétvégén véget ért, Miamiban megrendezett Bitcoin 2023 konferencián nagyjából 15 ezren vettek részt, ami kevesebb mint fele a 2022-es évinek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Míg a konferencia az elmúlt években „fesztiválnak tűnt” – mondta John Todaro, a Needham elemzője egy kutatási feljegyzésben -, addig a 2023-as kiadás inkább egy „iparági konferencia” volt.

A visszafogott hangnem nem meglepő. A Bitcoin az év elején 58%-kal emelkedett, de az utóbbi időben akadályokba ütközött, és 26.500 dollár körül stagnál, ami jóval kevesebb, mint a 2021 novemberi csúcsának a fele.

A Bitcoin tavaly csúnyán visszaesett, amikor a kriptoprojektek a zuhanó árfolyamok, csődök és csalások miatt megtorpantak.

A csökkenő volatilitás és a stagnáló árak „a piac nagy részét úgy hagyta, mintha a senki földjén ragadt volna” – írta Sean Farrell, a Fundstrat elemzője egy e heti kutatási jegyzetében.

Ahhoz, hogy a bitcoinnak bármilyen reménye legyen arra, hogy 2023-ban új csúcsokat érjen el, az alábbi három dolognak meg kell történnie.

A Fed-nek abba kell hagynia a szigorítást

A Bitcoin nem biztonságos eszköz. Ez egy kockázatos eszköz, és legalábbis egyelőre több köze van a bevétel előtti kockázati tőkebefektetésekhez, mint az olyan menedékhelyekhez, mint a készpénz vagy az arany.

Ahogy a Federal Reserve megkezdte az infláció elfojtására irányuló, magasra emelő kampányát, a Bitcoin más eszközökkel együtt esett.

És ahogy világossá vált, hogy a Fed közel kerülhet a kamatemelés szünetéhez, a Bitcoin emelkedett.

Minden más tényezőnél jobban a Fed várakozásainak változása fogja mozgatni az árfolyamát.

„Ez a fő katalizátor” – mondja Riyad Carey, a Kaiko kriptoadat-szolgáltató egyik elemzője.

„Ha a Fed elmozdul, az biztosan jót tenne a Bitcoinnak”.

A Bitcoin „feleződésének” vissza kell nyernie a varázsát

2024 májusában a Bitcoin-hálózat valószínűleg jelentős változáson megy keresztül.

A Bitcoint „kriptobányászok” – mint például a Marathon Digital Holdings, a Riot Blockchain és számos kisebb cég és magánszemély működtetik, akik számítógépes szervereket üzemeltetnek, amelyek tranzakciókat dolgoznak fel, és a coinokért cserébe megpróbálják gyorsan megfejteni a kriptográfiai rejtvények megoldását.

Nagyjából négyévente a válasz helyes megfejtéséért járó „jutalom” felére csökken, ez a folyamat segít korlátozni a coinok kínálatát, és vitathatóan felfelé hajtja az árát.

Egy ilyen eseményt már be kellene árazni a piacnak. Az egész iparág és a befektetők már tudják, hogy mi fog történni, és körülbelül mikor fog megtörténni.

És mégis, minden alkalommal, amikor a múltban közeledett a feleződés, a coin ára emelkedett.

A Bitcoin legutóbbi, 2020 májusában bekövetkezett feleződése előtti 12 hónapban a Bitcoin ára körülbelül 44%-kal emelkedett.

Az azt megelőző, 2016 júliusában bekövetkezett feleződéskor több mint kétszeresére emelkedett az azt megelőző évben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az intézményeknek kényelmesebbé kell tenniük a kriptobirtoklást

Kaiko Carey megjegyezte, hogy a Bitcoin 2020-as feleződését követő évben két nagyvállalat, a MicroStrategy és a Tesla, is először vette fel a Bitcoint a portfóliójukba.

Akkoriban a Bitcoin pártiak azzal érveltek, hogy a token jó fedezet az infláció ellen és értéktároló.

A Bitcoin nagy intézményi elfogadása azonban sosem valósult meg, és a vállalatok és a professzionális befektetők érdeklődésének hiánya hátráltatta a bitcoin árfolyamát.

Hamarosan bírósági ügyek sora dőlhet el, amelyek tisztázhatják a Bitcoin és más coinok jogi státuszát.

Az egyik ügyben a bírák arról döntenek, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet tévesen indokolta-e a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapra vonatkozó kérelmek betiltását.

De még a szabályozási egyértelműség sem biztos, hogy elég lesz a vállalatok és az intézményi befektetők számára, akik az elmúlt másfél évben végignézték, ahogy a Bitcoin árfolyama a felére csökkent.

„A Bitcoin fundamentális tézisét sokat tesztelték, és nem feltétlenül felelt meg a követelményeknek” – mondja Carey, megjegyezve, hogy az árfolyamának nem sikerült lépést tartania az inflációval, és nem tudta megtartani az értékét.

Olvastad már? A Gemini tőzsde alapítói angliai székhelyet keresnek

Kiemelt kép: EivindPedersen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!