Szédületes veszteségeket szenvedett 2021 óta a Tesla a bitcoin miatt

-

Az elektromos autógyár a Tesla 2021 óta megduplázta bitcoinveszteségét.

A Tesla több mint 140 millió dollárt veszített tavaly azzal, hogy a bitcoinra fogadott – derül ki egy hétfői bejelentésből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A 2022. december 31-én véget ért évben 204 millió dollár értékvesztést számoltunk el az általunk birtokolt bitcoin könyv szerinti értékének változásából eredő értékvesztésből, valamint 64 millió dollár nyereséget a bitcoin egyes, általunk [kiválasztott] fiat valutára történő átváltásából” – áll a Tesla bejelentésében.

Az értékvesztés egy eszköz értékének csökkenését vagy veszteségét írja le.

Ez bekövetkezhet a gazdasági körülmények megváltozása miatt, mint például egy kriptotél, amely a Terra Luna 2022. májusi összeomlása után a piacot elborította.

Az SEC felé történő éves közzététel kevesebb mint egy héttel a Tesla negyedéves eredményjelentése után történt, amely nem tartalmazott bitcointranzakciókat, de ennek ellenére a részesedések értéke csökkent, ami 43 millió dolláros veszteséget generált 2022 utolsó négy hónapjában.

2021 februárjában a Tesla elképesztő, 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba, amivel a kriptopénz egyik legnagyobb vállalati birtokosa lett – a MicroStrategy után a második. Ekkor a bitcoin coinonként 46.364 dolláron állt.

A CoinGecko szerint 2021. november 10-re a bitcoin minden idők legmagasabb árfolyamát érménként 69.044 dolláron érte el.

A jó idők azonban nem tartottak sokáig, mivel a bitcoin és a kriptopénzpiac többi része 2022-ben szabadesésbe kezdett. 2023. január 31-én a bitcoin 23.051 dollár körüli árfolyamon cserél gazdát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Tesla értékvesztése 2021 óta majdnem megduplázódott, amikor is a Tesla abban az évben egy SEC-bejelentésben 101 millió dolláros értékvesztésről számolt be a digitális eszközökön, és 128 millió dolláros nyereségről, miután 2021-ben eladta a bitcoint.

2022 októberében a Tesla arról számolt be a befektetőknek, hogy a vállalat még mindig több mint 218 millió dollár értékben tartott bitcoint, miután júliusban eladta állományának 75%-át – akkoriban mintegy 936 millió dollárt.

„Mint minden befektetés esetében, és összhangban azzal, ahogyan a fiatalapú készpénzt és készpénz-egyenértékű számlákat kezeljük, bármikor növelhetjük vagy csökkenthetjük a digitális eszközökben lévő állományainkat az üzleti szükségletek, valamint a piaci és környezeti feltételekről alkotott véleményünk alapján” – áll a vállalat hétfői bejelentésében.

A bejelentésben a Tesla bitcoinállományát határozatlan idejű immateriális javaknak nevezi.

Ezeket az eszközöket rendszeresen felülvizsgálják, hogy megállapítsák, a mérlegben szereplő értékük meghaladja-e a valós piaci értéküket.

Mint a Tesla kifejtette, ezek az értékvesztések hatással lehetnek a vállalat további Bitcoin-befektetéseire.

„A most vagy a jövőben birtokolt digitális eszközök esetében ezek a terhek negatívan befolyásolhatják a nyereségességünket azokban az időszakokban, amikor az értékvesztés bekövetkezik, még akkor is, ha ezen eszközök általános piaci értékei növekednek” – közölte a vállalat.

Sem a negyedéves eredményjelentés, sem az SEC-bejelentés nem azonosított konkrét digitális eszközöket a bitcoinon kívül.

A vállalat azonban vélhetően dogecoint tart, mivel a mémcoint elfogadja fizetőeszközként, és Elon Musk vezérigazgató önjelölt rajongója a kriptopénznek.


Olvastad már? A milliomosok 82%-a szeretne kriptopénzbe fektetni

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!