Csalásért ítélték el a My Big Coin alapítóját

-

Randall Crater 2013-ban indította el a szolgáltatását, amelyet kriptopénzes fizetési vállalkozásként reklámozott, és így gyűjtött befektetőket.

A bíróság csalás vádjában találta bűnösnek, nyolc év börtönbüntetést kapott, valamint vissza kell fizetnie az áldozatoknak a tőlük kicsalt több millió dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a büntetése letöltése után is évekig próbaidőn marad.

Crater 2014 és 2017 között több embert is be tudott csapni, azt állítva, hogy az általa indított kriptopénz aranyfedezettel rendelkezik, és a Mastercarddal működik együtt a csapatuk.

2021 júliusában ítélte el a szövetségi bíróság több vádpontban, köztük csalás, engedély nélküli pénzkezelés és regisztrálatlan pénzügyi szolgáltatás üzemeltetése miatt.

Crater emellett létrehozta a My Big Coin Exchange tőzsdét, ahol elmondásuk alapján kriptopénzeket lehet cserélni dollárra, vagy más fiat valutára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az áldozatoktól kicsalt 7,6 millió dollár nagy részét ingatlanra, autókra, műtárgyakra és ékszerekre költötte a marketing csapatával együtt.

Rachael Collins ügyész a nyilatkozatában kifejtette, hogy Crater tevékenysége hatalmas mértékű károkat okozott az áldozatai számára.

„Közel négy éven keresztül, Crater folyamatosan megtévesztette az ügyfeleit a vállalkozásáról, és becsapta a befektetőket, akik hittek neki, és a csaló cégének. A veszteségek mértéke meghaladja a 7,5 millió dollárt. A hazugságai nagymértékben ártottak az ismert 55 áldozatnak, akik pénzt fektettek a cégbe, és ez a pénz gyakorlatilag az alapító extravagáns életmódját finanszírozta csak, semmiféle valós teljesítményt nem nyújtott cserébe.”

Az ítélet után Crater továbbra is az ártatlanságát hangsúlyozta, és elmondta, a My Big Coin bankkártya ténylegesen létezett, ráadásul az egyik befektetője eskü alatt is azt vallotta, hogy többször is használta a kártyát vásárlásra.

A Crater elleni jogi intézkedés 2018 szeptemberében indult el, az akkori bíró viszont elutasította a CFTC, a Határidős Árucikk-piaci Bizottság beadványát.

Az Igazságügy-minisztérium 2019 februárjában vádolta meg Cratert, akinek így büntetőjogi eljáráson kellett végigmennie.


Olvastad már? A milliomosok 82%-a szeretne kriptopénzbe fektetni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!