A milliomosok 82%-a szeretne kriptopénzbe fektetni

-

A Devere Group legújabb felméréséből kiderül, hogy a milliomos ügyfeleik túlnyomó része a kriptopiaci lejtmenet ellenére is kifejezetten érdeklődik a bitcoin iránt.

A multinacionális befektetési vállalat 12 milliárd dollárnyi vagyont kezel, és nemrégiben megkérdezték azokat az ügyfeleiket, akik 1-5 millió dollár körüli befektetéssel rendelkeznek, hogy mit gondolnak a kriptopénzekről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A négyötödük pedig úgy válaszolt, hogy nagyon is kíváncsi lenne a kriptobefektetésekről szóló tanácsokra.

„Tízből nyolc vagyonos befektető már megkérdezte a pénzügyi tanácsadóját, hogy mit tud mondani a kriptopénzekről, és kifejezte az igényét, hogy a következő 12 hónap során felvegye a portfóliójába a bitcoint. Mindezt annak ellenére, hogy a 2022-es év pici szempontból nem tekinthet fényesnek. 2018 óta a legrosszabb éves teljesítményt láthattuk, a BTC 75%-ot esett.”

Nigel Green, a vállalat vezetője elmondta, hogy az áresés sok befektetőt rávett a kockázatos eszközök piacáról való kilépésre, sőt, vélhetően eleve ez indította el az árfolyamok csökkenését.

Ennek indokaként az inflációs aggodalmak és a gazdasági növekedés lassulását hozta fel, amely a kriptopiacra és a részvényekre is hatást gyakorolt.

Azt mindenesetre leszögezte, hogy a vagyonos befektetők ennek ellenére is folyamatosan érdeklődnek az eszközosztály iránt, és szeretnének kriptopénzeket látni a portfóliójukban.

„Érdekes, de ez a többnyire konzervatívabbnak gondolt befektetői réteg egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy éppen medvepiac van. Gyakorlatilag azt látjuk, hogy most akarnak belépni a kriptopiacra, vagy tovább növelnék a már meglévő pozícióikat. Ez arra utal, hogy ezek a befektetők nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a bitcoin milyen jellegzetességekkel rendelkezik, és, hogy mit is ér valójában a digitális, decentralizált, engedélymentes és manipulálhatatlan pénzeszköz. Az ilyen vagyonos befektetők pontosan tudják, hogy a digitális pénzek a jövő pénzei, és nem akarnak leragadni a múltban.”

Green úgy fogalmazott, hogy ráadásul az idei január 2013 óta a legjobbnak számít, és sokan arra számítanak, hogy az infláció csökkenésnek indul, a pénzpolitikai kedvezőbbé válik, és csökken a nyomás a kriptoiparon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek köszönhetően a várakozások szerint már csak hátrafelé tekintve lehet látni a nagy cégek csődjeit, több nem fog bekövetkezni a közeljövőben.

A BTC 40%-ot emelkedett az év eleje óta, márpedig ez a teljesítmény nem fog rejtve maradni a befektetők előtt, és aki növelni akarja a vagyonát, az be fog lépni a területre.

Green szerint, ha a medvepiac során is ekkora a nagybefektetői érdeklődés a kriptopénzek iránt, akkor a közeledő bikapiacból is ők fogják leginkább kivenni a részüket.

A Devere Group nem az egyetlen az iparágban, amelyik optimista a jövőt illetően. Nemrégiben a Nickel Digital Asset Management is hasonló eredményekre jutott a saját felmérésük során.

A tapasztalataik alapján az intézményi befektetők erős évet jósolnak a BTC számára, és a megkérdezettek 65%-a úgy véli, az árfolyam eléri a 100 ezer dollárt.

A Bitwise és a Vettafi szintén hasonlóról számolt be. A pénzügyi tanácsadók kifejezetten érdeklődnek a terület iránt, 90%-uk már kapott bitcoinhoz kapcsolódó kérdést az ügyfeleitől, 15%-uk pedig aktívan be is fektetett már kriptopénzekbe az ügyfelek megbízásából.

A Goldman Sachs a múlt hónapban kiadott jelentésében az idei év eddigi legjobban teljesítőjeként jellemezte a BTC-t.


Olvastad már? Elon Musk fizetési szolgáltatást integrálna a Twitter rendszerébe

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!