Elon Musk fizetési szolgáltatást integrálna a Twitter rendszerébe

-

Hét hónappal ezelőtt, még a Twitter megvásárlása előtt Musk úgy nyilatkozott, hogy ő szívesen bevezetne egy fizetési megoldást is a közösségi oldal felületére.

Most pedig a pletykák szerint egy külön csapat dolgozik a szükséges háttér kidolgozásán, és a vállalat a szükséges jogi engedélyek, regisztrációk ügyét intézi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Financial Times értesülései alapján Esther Crawford, Musk egyik megbízottja létrehozott egy ezzel foglalkozó csoportot, és ezzel az üggyel foglalkozik.

Musk 2022 nyarán nyilatkozott úgy, hogy egy új fizetési rendszert szeretne létrehozni, akár kriptopénzekkel, és ezt össze lehetne kapcsolni a Twitterrel. Hasonló gondolatokat osztott meg a Twitter csapatával is az első találkozójukon.

„Nagyon is lenne értelme pénzügyi szolgáltatást bevezetni a Twitteren, amellyel pénzt lehetne egymás között küldeni, legyen az kriptopénz vagy hagyományos fiat valuta, szerintem hasznosnak találnák.”

Most januárban több forrás is úgy nyilatkozott, hogy a vállalat a hatósági engedélyekre és az állami regisztrációkra vár.

Ez alapján pedig a Twitter több államban is pénzügyi szolgáltatási engedélyekért folyamodott.

A Financial Times értesülései szerint pedig Crawford megkapta a Twitter Payments ügyvezetői pozícióját is.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az első időkben a rendszer vélhetően csak fiat pénzeket fog támogatni, de szinte biztosra vehető, hogy idővel a kriptopénzek is elérhetők lesznek.

Még Musk felvásárlása előtt, 2021-ben vezette be az alapító, Jack Dorsey a kriptós adományozás lehetőségét, 2022 áprilisában pedig együttműködésbe kezdtek a Stripe csapatával, hogy kriptós fizetési megoldást tudjanak nyújtani a felhasználóknak.

2022 novemberében pedig már FinCEN engedélyeket kérelmeztek, amelyek birtokában törvényesen végezhetnének pénzkezelési szolgáltatásokat.

Musk pedig elmondta, hogy a jövőben szinte látja maga előtt, hogy a Twitter pénzpiaci fiókokat is kezel, valamint saját bankkártyát ad ki.

A szakértők szerint viszont a vállalat több szabályozási nehézséggel is szembesülhet, ha tényleg be akar lépni a pénzügyi szolgáltatók piacára is.

„Számos tech-cég kísérletezik, kísérletezett ilyesmivel, de aztán feladták. Hosszú távú befektetésre van szükség, ez pedig kockázatokat hordoz, ráadásul a hibázás esetén sokkal nagyobb a büntetés, és a folyton változó szabályoknak is mindig meg kell felelni. Ez rengeteg cég számára már túl sok elvárás, és inkább nem is akarnak foglalkozni vele.”


Olvastad már? Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!