Legfelsőbb bíróság előtt a panamai kriptotörvény

-

A panamai kriptotörvénytervezet sorsa, amelyet a panamai nemzetgyűlés tavaly hagyott jóvá, most az ország legfelsőbb bíróságának döntésén múlik.

A Laurentino Cortizo elnök által megvétózott projekt szankcionálása most a bíróság kezében van, miután a Kongresszus elutasította a vétóintézkedést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A panamai törvénynek még van esélye a jóváhagyásra

A 2021-ben a nemzetgyűlés elé terjesztett és az intézmény által tavaly elfogadott panamai kriptopénz-törvénytervezetnek még elnöki támogatás nélkül is megvan a lehetősége az újbóli vizsgálatra és a szankcionálásra.

A dokumentum sorsa most a panamai legfelsőbb bíróság kezében van, amelynek mérlegelnie kell a szabályozási keretrendszer szankcionálása mellett és ellen szóló érveket.

Laurentino Cortizo elnök január 18-án kapta meg a dokumentumot, hogy szentesítse a törvényjavaslatot.

Ehelyett azonban átadta azt a bíróságnak, miután súlyos kifogásokat emelt annak formájával szemben.

Az intézmény, amelynek a nemzetgyűlés után döntenie kell a dokumentum jövőjéről, megvitatta azt, és úgy gondolja, hogy a jelenlegi formájában ismét támogatja azt.

A végrehajtó hatalom január 26-án tájékoztatott ezekről az eljárásokról.

A közleményben ez állt:

A végrehajtó hatalom által a Nemzetgyűlés elé terjesztett törvényjavaslattal szembeni kifogásakor megfogalmazott megfontolások között szerepel, hogy a törvénykezdeményezés „alkalmazkodást” igényel a pénzügyi rendszert és a panamai monetáris modellt szabályozó normákhoz.

Coritzo konkrétan a 34. és 36. cikkelyt, és ezáltal a törvényjavaslat egészét bírálja.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Út a Legfelsőbb Bírósághoz

A törvénytervezet május óta patthelyzetben van Laurentino Cortizo elnök és a kongresszus között.

Cortizo kijelentette, hogy a pénzmosással és a bűnözés finanszírozásával kapcsolatos aggályok miatt nem írja alá a törvénytervezetet jelenlegi formájában.

Akkor azonban Conrtizo is dicsérte a törvényt, mondván, hogy az „újítás és jó törvény”.

Végül júniusban Cortizo részleges vétóintézkedést gyakorolt a törvényjavaslattal szemben, bírálta annak bizonyos aspektusait, és visszaküldte a Nemzetgyűlésnek, amelynek lehetősége volt arra, hogy az elnök aggályainak megfelelően módosítsa azt, vagy egyszerűen csak szorgalmazza annak szankcionálását, ahogyan azt korábban jóváhagyta.

A vétó negatív reakciókat váltott ki a Nemzetgyűlés néhány képviselője körében, akik szerint ez egy elvesztegetett lehetőség a kriptopénzekkel foglalkozó vállalatok befektetéseinek bevonzására és a nagyobb pénzügyi befogadás megteremtésére.

Latin-amerikai országok, mint Brazília, Salvador és Venezuela már szabályozták a kriptopénzek és a kriptobányászat működését.

Olvastad már? Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!