Megállapodást kötött a Premier League egy NFT-játékkal

-

Egy többéves exkluzív megállapodás értelmében a fantasy football játék játékosai a Premier League által engedélyezett hivatalos NFT-ket vásárolhatnak és használhatnak.

A Premier League és a Sorare, a 4,3 milliárd dolláros többéves megállapodásban állapodott meg, amelynek értelmében a Premier League hivatalos játékoskártyákat fog licencelni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A több évre szóló exkluzív megállapodás értelmében a játékosok olyan NFT-ket vásárolhatnak és használhatnak majd, amelyeket a tekintélyes labdarúgó liga hivatalosan licencel.

Az emberek a párizsi székhelyű Sorare nevű startupon keresztül vehetnek részt ötkarikás fantasy football mérkőzéseken, amelynek világszerte 3 millió felhasználója van.

A Premier League NFT-megállapodása a Sorare-ral

Az Ethereum-alapú fantasy sportjáték ezenfelül bejelentette, hogy két további funkcióval bővíti a játékot.

Ezek közé tartozik a lehetőség, hogy egy-egy ligára jellemző játékoskártyákkal versenyezzünk, valamint a „pénzügyi fair play” nevű funkció, amely korlátozza a felhasználókat az all-star csapatok kiválasztásában.

2022 októberében az a hír járta, hogy a Sorare licencszerződést érintő tárgyalásokat folytat a Premier League-gel, amely a férfi labdarúgás legmagasabb szintű versenysorozata Angliában.

Nicolas Julia, a Sorare vezérigazgatója szerint ezeknek az ügyeknek a lezárása a vártnál hosszabb időt vett igénybe.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek oka az volt, hogy a Premier League már rendelkezett egy másik céggel kötött NFT-licencmegállapodással.

A pletykák szerint a ConsenSys nyerte meg a pályázatot, amely akár 400 millió angol fontot, azaz 459 millió dollárt is érhet.

De mivel a „kriptotél” a blokkláncágazatban működő vállalkozások számára korábban elérhető hatalmas források nagy részét elsöpörte, ez az üzlet összeomlott.

Julia elmondta:

„A Sorare [üzletmenete] nagyon másképp alakult, mint a tér többi része. A platformon lebonyolított összes kártyacsere tavaly 500 millió dollárt tett ki, ami a 2021-es 270 millió dollárról majdnem megduplázódott.”

Növekvő sportüzlet a kriptóban

A CryptoSlam adatai szerint a Sorare NFT-gyűjteménye a harmadik legnagyobb a világon.

A platform által megadott számok szerint pedig a vállalat egyetlen nap alatt körülbelül egymillió dollár értékű tranzakciót bonyolít le.

Az Accel és a Benchmark kockázatitőke-társaságok, valamint a japán SoftBank is a Sorare-ba befektető prominens szervezetek közé tartozik.

Rajtuk kívül olyan ismert sportolók, mint Lionel Messi, Serena Williams és Kylian Mbappe is részvényesek a vállalatban.

A Premier League együttműködése a Sorare-ral egy friss példa arra, hogy egyre több üzlet történik a különböző sportligák és kriptoplatformok között.

A múltban a Sorare a Major League Baseball-lal és a Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel is jelentett be partnerséget.


Olvastad már? Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!