Megállapodást kötött a Premier League egy NFT-játékkal

-

Egy többéves exkluzív megállapodás értelmében a fantasy football játék játékosai a Premier League által engedélyezett hivatalos NFT-ket vásárolhatnak és használhatnak.

A Premier League és a Sorare, a 4,3 milliárd dolláros többéves megállapodásban állapodott meg, amelynek értelmében a Premier League hivatalos játékoskártyákat fog licencelni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A több évre szóló exkluzív megállapodás értelmében a játékosok olyan NFT-ket vásárolhatnak és használhatnak majd, amelyeket a tekintélyes labdarúgó liga hivatalosan licencel.

Az emberek a párizsi székhelyű Sorare nevű startupon keresztül vehetnek részt ötkarikás fantasy football mérkőzéseken, amelynek világszerte 3 millió felhasználója van.

A Premier League NFT-megállapodása a Sorare-ral

Az Ethereum-alapú fantasy sportjáték ezenfelül bejelentette, hogy két további funkcióval bővíti a játékot.

Ezek közé tartozik a lehetőség, hogy egy-egy ligára jellemző játékoskártyákkal versenyezzünk, valamint a „pénzügyi fair play” nevű funkció, amely korlátozza a felhasználókat az all-star csapatok kiválasztásában.

2022 októberében az a hír járta, hogy a Sorare licencszerződést érintő tárgyalásokat folytat a Premier League-gel, amely a férfi labdarúgás legmagasabb szintű versenysorozata Angliában.

Nicolas Julia, a Sorare vezérigazgatója szerint ezeknek az ügyeknek a lezárása a vártnál hosszabb időt vett igénybe.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek oka az volt, hogy a Premier League már rendelkezett egy másik céggel kötött NFT-licencmegállapodással.

A pletykák szerint a ConsenSys nyerte meg a pályázatot, amely akár 400 millió angol fontot, azaz 459 millió dollárt is érhet.

De mivel a „kriptotél” a blokkláncágazatban működő vállalkozások számára korábban elérhető hatalmas források nagy részét elsöpörte, ez az üzlet összeomlott.

Julia elmondta:

„A Sorare [üzletmenete] nagyon másképp alakult, mint a tér többi része. A platformon lebonyolított összes kártyacsere tavaly 500 millió dollárt tett ki, ami a 2021-es 270 millió dollárról majdnem megduplázódott.”

Növekvő sportüzlet a kriptóban

A CryptoSlam adatai szerint a Sorare NFT-gyűjteménye a harmadik legnagyobb a világon.

A platform által megadott számok szerint pedig a vállalat egyetlen nap alatt körülbelül egymillió dollár értékű tranzakciót bonyolít le.

Az Accel és a Benchmark kockázatitőke-társaságok, valamint a japán SoftBank is a Sorare-ba befektető prominens szervezetek közé tartozik.

Rajtuk kívül olyan ismert sportolók, mint Lionel Messi, Serena Williams és Kylian Mbappe is részvényesek a vállalatban.

A Premier League együttműködése a Sorare-ral egy friss példa arra, hogy egyre több üzlet történik a különböző sportligák és kriptoplatformok között.

A múltban a Sorare a Major League Baseball-lal és a Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel is jelentett be partnerséget.


Olvastad már? Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!