FOMC: mi várható a bejelentés után?

-

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként.

Az amerikai részvényfuturesökkel kedden a veszteségben kereskedtek, látszólag a Fed kamatemelési döntését várva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptopiac által ebben a hónapban mutatott bullish flow-val szemben a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) jelenleg korrekciós fázison megy keresztül.

Azonban a kamatdöntés és az azt követő sajtótájékoztató után Jerome Powell mintha narratívát váltott volna.

Ezért a bejelentés előtti és utáni áresés nem biztos, hogy tartós lesz, ahogyan azt a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) korábbi ülései után is láthattuk.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Hogyan reagálnak majd a piacok a nyilatkozatra?

Annak ellenére, hogy Powell 2022 júliusában negatív nyilatkozatot tett az amerikai gazdaság állapotáról, a piacok bikásan reagáltak.

Az ezt követő Fed-üléseken úgy tűnt, hogy a befektetők hozzászoktak a kamatemelési jelenséghez, és a piacok enyhén reagáltak.

Hasonlóképpen a kriptopiac is reagálhat mindkét irányban a központi bank gazdasági kilátásaira és jövőbeli intézkedési tervére.

Azonban a trend megfordulása sem kizárt, figyelembe véve a kriptovaluták 2023. január 1. óta tapasztalt erős bullish momentumát.

Eközben az amerikai dollárindex (DXY) enyhe, 0,18%-os emelkedéssel felfelé ível.

Bár ez negatívan hat a kriptoárakra, Powell nyilatkozata után még lehet tér a fellendülésre.

Míg a részvények hétfőn pirosba fordultak a jegybanki ülés előtt, addig a kriptopiac elvesztette a hét eleji nyereségét.

Mind a BTC, mind az ETH közel 1,50%-ot veszített az értékéből az elmúlt 24 órában.

A cikk írásakor a BTC árfolyama 23 021 dolláron áll, ami 0,56%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában a CoinGape árfolyamkövető szerint.

Az ETH jelenleg 1571 dollárt ér, és 0,85%-kal csökkent az elmúlt 24 órában.

Ebben az összefüggésben a kriptopiac a jelenlegi forgatókönyv szerint a 25 bázispontos kamatemelésre számítva mindkét irányba mozoghat.

A CME Fed watch eszköz azt sugallja, hogy a kereskedők szinte biztosak a 0,25%-os kamatemelésben, amelyre 98,1%-os valószínűséget látnak.


Olvastad már? Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!