Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

-

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást.

Warren régóta híres a kriptoközösségben arról, hogy hihetetlenül ostoba dolgokat tud nyilatkozni, és most egy interjúban is hasonlót sikerült összehozni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Politico műsorában a demokrata politikus azt nyilatkozta, hogy személy szerint arra akar fókuszálni, hogy a kriptós szabályozások megakadályozzák a pénzmosást.

Elmondása alapján a „Digital Asset Anti-Money Laundering Act of 2022” néven futó törvényjavaslatot ismét beadja majd.

A kriptoiparhoz értők viszonyt arra figyelmeztetnek, hogy a tavaly decemberben bemutatott szabálygyűjtemény az eddigi legegyértelműbb támadás a személyes pénzügyi szabadság és a magánszféra ellen, amelyet az amerikaiak eddig tapasztalhattak.

Warren természetesen a már sokszor ismételt, de valójában ritkaságszámba menő kriptós pénzmosást hozza fel indoklásul.

„A pénzmosás nem annyira feltűnő, mint például a kriptós csalások. A kriptoipar sötét sarkaiban viszont jelen van, és hatással van a nemzetbiztonságunkra, és a fegyveres szervezeteink működésére. A mostani jogi rendszerben ez úgy működik, mintha egy nagy táblát tartana fel valaki, hogy hé, itt pénzt lehet mosni. Nem arról van szó, hogy új szabályokat kellene kitalálnunk, hanem arról, hogy a kriptóra is vonatkozzon ugyanaz, mint bármely másik pénzügyi termékre.”

Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben szintén hasonló véleményt fogalmazott meg. Szerinte is az lenne a megfelelő lépés, ha a kriptopénzek hasonló elbírálás alá esnének, mint a tőkepiac többi terméke.

Gensler úgy véli, a SEC képes megfelelő módon ellátni a feladatát, és gondoskodni arról, hogy a megfelelően járjon el a szabálytalanul működő vállalatokkal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Warren szenátor is arra bíztatja a SEC tisztviselőit, hogy keményen lépjenek fel a kriptós ügyekben, és minden rendelkezésre álló eszközt használjanak fel a terület irányítására.

„A kriptoiparban két alapvető problémával találkozhatunk. Az egyik a hagyományos csalás, mint amilyent például az FTX esetében is láthatunk. Ez a régimódi pump and dump séma, egyszerűen becsapják az ügyfeleiket. Rengeteg eszközünk van, amelyekkel kezdeni lehet ezzel valamit. Azt kell megoldani, hogy a hatóságok használhassák ezeket az eszközöket. Erről pedig a Kongresszusnak kell gondoskodni, ők biztosítják a felszerelést, hogy a hatóságok dolgozni tudjanak.”

Warren régóta kritizálja a kriptót. Elmondása szerint a kriptósok veszteségeket fognak szenvedni, ráadásul a bányászat környezetkárosítását hibáztató divathullámra is felült.

A Kongresszust és az Államkincstárat is arra bíztatja, hogy mielőbb hozzon olyan törvényeket, amelyekkel csökkenthető a kriptók kockázata.

Mikor az FTX bedőlt, akkor nyilvánosan felszólította a Fidelity Investments csapatát, hogy hagyjanak fel a bitcoin ajánlásával a nyugdíjszámlák esetén.


Olvastad már? Optimista a piac a bitcoin tekintve

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!