Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

-

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást.

Warren régóta híres a kriptoközösségben arról, hogy hihetetlenül ostoba dolgokat tud nyilatkozni, és most egy interjúban is hasonlót sikerült összehozni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Politico műsorában a demokrata politikus azt nyilatkozta, hogy személy szerint arra akar fókuszálni, hogy a kriptós szabályozások megakadályozzák a pénzmosást.

Elmondása alapján a „Digital Asset Anti-Money Laundering Act of 2022” néven futó törvényjavaslatot ismét beadja majd.

A kriptoiparhoz értők viszonyt arra figyelmeztetnek, hogy a tavaly decemberben bemutatott szabálygyűjtemény az eddigi legegyértelműbb támadás a személyes pénzügyi szabadság és a magánszféra ellen, amelyet az amerikaiak eddig tapasztalhattak.

Warren természetesen a már sokszor ismételt, de valójában ritkaságszámba menő kriptós pénzmosást hozza fel indoklásul.

„A pénzmosás nem annyira feltűnő, mint például a kriptós csalások. A kriptoipar sötét sarkaiban viszont jelen van, és hatással van a nemzetbiztonságunkra, és a fegyveres szervezeteink működésére. A mostani jogi rendszerben ez úgy működik, mintha egy nagy táblát tartana fel valaki, hogy hé, itt pénzt lehet mosni. Nem arról van szó, hogy új szabályokat kellene kitalálnunk, hanem arról, hogy a kriptóra is vonatkozzon ugyanaz, mint bármely másik pénzügyi termékre.”

Gary Gensler, a SEC elnöke nemrégiben szintén hasonló véleményt fogalmazott meg. Szerinte is az lenne a megfelelő lépés, ha a kriptopénzek hasonló elbírálás alá esnének, mint a tőkepiac többi terméke.

Gensler úgy véli, a SEC képes megfelelő módon ellátni a feladatát, és gondoskodni arról, hogy a megfelelően járjon el a szabálytalanul működő vállalatokkal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Warren szenátor is arra bíztatja a SEC tisztviselőit, hogy keményen lépjenek fel a kriptós ügyekben, és minden rendelkezésre álló eszközt használjanak fel a terület irányítására.

„A kriptoiparban két alapvető problémával találkozhatunk. Az egyik a hagyományos csalás, mint amilyent például az FTX esetében is láthatunk. Ez a régimódi pump and dump séma, egyszerűen becsapják az ügyfeleiket. Rengeteg eszközünk van, amelyekkel kezdeni lehet ezzel valamit. Azt kell megoldani, hogy a hatóságok használhassák ezeket az eszközöket. Erről pedig a Kongresszusnak kell gondoskodni, ők biztosítják a felszerelést, hogy a hatóságok dolgozni tudjanak.”

Warren régóta kritizálja a kriptót. Elmondása szerint a kriptósok veszteségeket fognak szenvedni, ráadásul a bányászat környezetkárosítását hibáztató divathullámra is felült.

A Kongresszust és az Államkincstárat is arra bíztatja, hogy mielőbb hozzon olyan törvényeket, amelyekkel csökkenthető a kriptók kockázata.

Mikor az FTX bedőlt, akkor nyilvánosan felszólította a Fidelity Investments csapatát, hogy hagyjanak fel a bitcoin ajánlásával a nyugdíjszámlák esetén.


Olvastad már? Optimista a piac a bitcoin tekintve

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!