Optimista a piac a bitcoin tekintve

-

A januári áremelkedés alapján elmondható, hogy a bitcoin tulajdonosok 64%-a profitban van.

Az híres Fearn-and-Greed Index alapján az piac 11 napja kilépett a félelem zónájából, ez pedig tavaly március óta a leghosszabb ilyen periódus.

Az idei év eddigi legmagasabb árfolyama a cikk írása pillanatában 23900 dollár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piac általános hangulata a mohóság zónájában tartózkodik, a 61-es értéken, ez pedig a 2021-es bikapiaci csúcs, a november 16-i, 69 ezer dolláros rekordár elérése óta a legmagasabban van.

Forrás: Crypto Fear and Greed Index.

A BTC újbóli megindulása ellenére a piaci résztvevők nagyja még nem tudott megegyezni abban, hogy tényleg visszatért-e a bikapiac, és tényleg elkezdődhet a tartós emelkedés, vagy ez még csak egy kisebb felugrás, mielőtt új aljakat ér el az árfolyam egy visszahúzódás során.

Mindettől függetlenül viszont elmondható, hogy a tulajdonosok többsége pozitív egyenleggel rendelkezik.

Az IntoTheBlock elemzőinek az adataiból látható, hogy a vásárlók 64%-a a mostaninál alacsonyabb árfolyamon jutott hozzá a coinjaihoz.

Ugyanerre az eredményre jutott a Glassnode csapata is. Elmondásuk szerint azok, akik 2019-ben vagy azután vásárolták a coinjaikat, átlagosan már azok is profitban vannak.

Az azóta eltelt időben az átlagos vételár 21800 dollár, így a jelenlegi árfolyam már 9%-kal efölött jár január végére.

A CoinGecko egy szavazást indított, hogy megkérdezze a felhasználóit, ők milyen árfolyamot várnak a hétre.

A válaszadók 57%-a kifejezetten optimista, és úgy véli, a BTC átlépi a 25 ezer dolláros szintet még ezen a héten.

21%-uk ennél borúlátóbb, és szerintük vissza fog húzódni az ár a 22 ezer dolláros régió alá.

A Vailshire Capital ügyvezetője, Dr Jeff Ross szerint is elképzelhető, hogy rövidtávon elérhető közelségbe kerül a 25 ezer dollár, legalábbis erre utalnak a technikai elemzés indikátorai.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Más elemzők viszont arra intik a kereskedőket, hogy próbálják meg a földközelben tartani az elképzeléseiket.

Joe Burnett, a Blockware bányászcég azt osztotta meg a követőivel, hogy szerinte nem fog új csúcsot beállítani az árfolyam egyhamar, ehhez meg kell várni a következő felezést. Erre 2024 márciusában fog sor kerülni.

A makrogazdasági elemző és befektető Lyn Alden pedig arra figyelmeztette a közösséget, hogy egyelőre még belefuthat a piac likviditási kockázatokba, és 2023 második fele tartogathat még kellemetlen meglepetéseket.


Olvastad már? Kiyosaki szerint globális recesszióban vagyunk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!