Kiyosaki szerint globális recesszióban vagyunk

-

A népszerű pénzügyi író, a Gazdag papa könyvek szerzője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy szerinte a világ már recesszióba került, és a bankcsődök, munkanélküliség, hajléktalanság növekedésére figyelmeztetett.

„Mi az, ami egy nagy gazdasági válságnál is rosszabb? A világválság. Márpedig sajnos benne vagyunk egy világválságban. Bajban van a világ. Csőd, munkanélküliség, hajléktalanság. A nyugdíjak elértéktelenednek. Van viszont sok minden, ami akciós. Az arany, az ezüst, és a bitcoin ára nagyon kedvező.”

Tavaly júliusban Kiyosaki azt nyilatkozta, egy áprilisi, és májusi figyelmeztetése után ismét, hogy szerinte az infláció növekedése a válság elmélyüléséhez vezet, az ingatlanpiac bedőléséhez, és elbocsátási hullámhoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett hiperinflációt jósolt, és a dollár teljes elértéktelenedését. Szerinte az egész világra kiterjedő válság közelít.

Kiyosaki ismert a borúlátó jóslatairól, de valójában nincs egyedül, számosan mások is hasonlóan vélekednek, és többek egyetértenek abban, hogy világválság is bekövetkezhet.

Tavaly szeptemberben a Világbank azt nyilatkozta, hogy 2023-ban tovább nő a globális recesszió kockázata, mivel a világ központi bankjai szinte mindenhol kamatot emelnek, hogy ellensúlyozzák az inflációt.

A Nemzetközi Valutaalap, az IMF is úgy véli, hogy a világgazdaság nehéz évnek néz elébe.

Kiyosaki a rendszeres negatív kritikái mellett azt is mindig elmondja, hogy ő személy szerint az aranyat, ezüstöt, és a bitcoint javasolja, mint kiutat.

Rendszeresen elismétli, hogy egyáltalán nem bízik a Biden-kormány hozzáértésében, az Államkincstárban, de a Federal Reserve és a Wall Street sem tekinthető megbízhatónak.

Úgy fogalmaz, hogy az Államkincstár és a Fed tudatosan a dollár bedöntésén dolgozik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Január közepén arról tweetelt, hogy a bitcoin, az arany és az olaj ára is emelkedik, és bár ez jó hír lehet azoknak, akik tisztában voltak vele, hogy az infláció nem átmeneti lesz.

Ahogy hazudták, viszont nagyon rossz hír azoknak, akik nincsenek tisztában a helyzettel, például a középosztálynak és a szegényebbeknek, és bárkinek, aki elhitte Biden szavát, hogy majd a párt gondoskodik róluk.

Kiyosaki decemberben azt mondta, hogy a bitcoin-tulajdonosok is jól fognak járni, mikor a Fed ismét pénznyomtatásba kezd.

Ráadásul bevallotta, hogy mivel ő befektető, nem pedig kereskedő, valójában örül annak, ha az árfolyam leesik.

A többi befektetőt is arra ösztönözte, hogy még azelőtt lépjenek be a kriptopiacra, mielőtt a nagy gazdasági bedőlés bekövetkezik.


Olvastad már? „End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!